Târguri de Crăciun

Cele mai frumoase Târguri de Crăciun europene

Uneori, timpul parcă zboară şi, fără veste, decembrie bate la uşă, sărbătorile se apropie, iar în faţă avem zile pline de culoare, de bucurie, de căldură… de vacanţă. Lista de cumpărături este cu siguranţă una lungă (cam ca și cea a Moşului cu toate cadourile pe care trebuie să le ducă fiecărui copil) şi parcă am vrea totodată să ne bucurăm şi de câteva zile binemeritate de concediu. Soluţia cea mai la îndemână este îmbinarea utilului cu plăcutul, iar târgurile de Crăciun sunt ideale pentru vacanţă şi totodată pentru achiziţionarea de daruri pentru persoanele dragi, dar şi de produse de sezon.

Am selectat cele mai frumoase târguri de Crăciun europene. Iată aşadar unde puteţi petrece momente memorabile în aşteptarea lui Moş Crăciun.

Un spectacol în alb – Târgul de Crăciun din capitala Estoniei

Centrul medieval al oraşului Tallinn este anual gazda celei mai frumoase pieţe de Crăciun de pe hartă şi asta nu doar din cauza abundenţei zăpezii care oferă o privelişte ce te duce cu gândul la magie ci şi datorită amenajării de sărbătoare cu puțin peste 60 de căsuţe din lemn de dimensiuni mici, unde se vând coroniţe confecţionate manual, lămpi, covoare din piele de oaie, plus miere, turtă dulce,  vin fiert pentru a amorţi frigul şi multe alte dulciuri tradiţionale, produse handmade sau decoraţiuni de iarnă. Muzicieni și dansatori se împletesc prin mulțimea de oameni, iar piaţa este dominată – în afară de sculpturile de zăpadă iluminate, – de cel mai faimos și mai mare pom de Crăciun din Estonia. Cu adevărat superb, târgul de Crăciun din Tallinn merită vizitat cel puţin o dată în viaţă.

Crăciun în spirit britanic – Târgul de Crăciun din Manchester

A început simplu, cu un grup de tarabe din lemn, dar astăzi, 16 ani mai târziu, piaţa de Crăciun a oraşului Manchester este o adevărată fantezie festivă ce atrage anual aproximativ 7 milioane de vizitatori. Cele 300 de mini-căsuțe din centrul orașului au toate tipurile de cadouri personalizate, de la bijuterii fine până la ghivece cu bonsai, ornamente, instalaţii, picturi, haine, tricotaje, accesorii etc. Pentru cocktail-uri absolut delicioase, se merită un popas în Christmas Vintage Lounge în stil pop-up din Piața Exchange.  Nu lipsesc nici delicatesele culinare diverse de pe Albert Square – de la paella spaniolă până la gulașul maghiar – aşa că sunteți sfătuiți să plecați pe stomacul gol la acest târg de Crăciun.

Winter Wonderland – Târgul de Crăciun din Praga

Praga este un adevărat tablou medieval cu păduri, turnuri şi castele magnifice ale secolului al IX-lea. Plimbați-vă pe străzile pietruite, prin curțile ascunse și pe punțile frumoase spre Staromestské Námestie sau Piața Wenceslas, pentru cele mai mari și mai magice piețe. Ele sunt umplute cu ansambluri corale pentru o atmosferă autentică de sărbătoare, cu brazi giganți de Crăciun și tarabe care vând cadouri tradiţionale şi personalizate, inclusiv ceramică de lux și lumânări parfumate. Concertele de colinde îi oferă capitalei cehe un plus de ambient specific Crăciunului, iar scenele biblice confecţionate din statuete, lemne, jucării şi decoruri împânzesc târgurile din oraş. Târgul de Crăciun praghez ţine de la sfârşitul lunii noiembrie şi până după Anul Nou.

Iarnă de basm – Târgul de Crăciun din Viena

Având o tradiţie de peste 7 secole, Târgul de Crăciun din Viena este unul dintre cele mai frumoase târguri europene. Pe lângă tarabele cu delicatese culinare, decoraţiuni şi multiple cadouri de iarnă, aici au loc ateliere pentru copii, concerte de colinde, spectacole de teatru, scenete biblice etc. Totul face parte dintr-un frumos basm de Crăciun, iar decorurile şi atmosfera sunt de asemenea unele de sărbătoare. Produsele de artizanat sunt printre cele mai apreciate daruri, iar la atelierele handmade atât adulţii cât şi copiii pot învăţa cum să confecţioneze ornamente, felicitări, mici construcţii sau cum să amenajeze casa în acord cu celebrarea Crăciunului.

Sărbători magice  – Târgul de Crăciun din Paris

Toată luna decembrie, Parisul este plin de târguri de Crăciun, iar oraşul îndrăgostiţilor capătă un aer de sărbătoare. Romantismul rămâne plutind în aer, iar feeria de lumini care îmbracă metropola oferă o imagine magică mediului urban. Unul dintre cele mai iubite târguri de Crăciun este Disney Village, de unde nu lipsesc îndrăgitele personaje Disney, Moş Crăciun, jucăriile, dulciurile, decorurile fermecătoare, culorile şi colindele. Place Saint Germain des Pres este o altă piaţă amenajată special pentru sărbătorile de iarnă şi unde sunt comercializate produse tradiţionale (culinare sau decorative). Maison D’Alsace de pe Champs-Elysees este o adevărată încântare pentru parizieni, dar şi pentru turiştii care găsesc aici suveniruri, produse de sezon, o varietate de dulciuri, preparate tradiţionale franţuzeşti, ornamente şi multe altele.

Aşteptaţi-l pe Moş Crăciun cu inimile pline de căldură şi bucuraţi-vă de o vacanţă de neuitat în spirit de sărbătoare!

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart
Scroll to Top