Motivația pentru învățare – Curs online

Categorii: Educație
Listă cu preferințe Partajează
Partajează cursul
Legătură la pagină
Partajează pe media socială

Despre curs

Înscrie-te acum și participă la cursul online „Motivația pentru învățare – Cum motivezi copilul să învețe?”! Învață cum să motivezi copilul să învețe pentru a obține împreună cele mai bune performanțe.

PARTICIPĂ ACUM
Interesul tot mai scăzut al elevilor față de învățare vorbește de la sine despre lipsa unei motivații în acest sens și, atunci când aceasta există inițial, despre o întreținere deficitară.

Știm cu toții că motivația este cea care ne pune în mișcare, care ne determină să acționăm într-un sens sau altul.

Este de înțeles faptul că, atunci când această motivație este absentă sau într-o stare letargică, apare tergiversarea, anularea anumitor acțiuni și, implicit, abandonarea lor.

Învățarea nu reprezintă o excepție și astfel îndemnul adulților adresat copiilor, acel „Învață!” repetat ca o mantră pe diferite tonalități, se pierde fără a avea finalitatea dorită.

Cum motivezi copilul să învețe?

În acest curs vei afla mai multe despre procesul de învățare și cum trebuie acesta abordat în relație cu un copil, despre crearea motivației și menținerea ei, despre mentalitatea de creștere și activități care cultivă o astfel de mentalitate.

În actualul context social, motivația are un rol esențial în procesul de învățare.

Din rolul de cadre didactice sau de părinți, ne revine importanta sarcină de a le crea copiilor această motivație și de a o menține corespunzător în intensitate în vederea realizării progresului dorit în ceea ce privește învățarea.

Evoluția amețitoare în multiple domenii de activitate, cantitatea de informații tot mai mare și apariția unor noi priceperi, deprinderi și abilități de interes în zilele noastre se constituie într-o adevărată provocare în cadrul procesului instructiv-educativ.

Pentru ca această provocare să fie acceptată de către copil, este necesară o adaptare din partea adulților, o abordare diferită și constructivă în care accentul se va pune pe motivarea pozitivă a copilului și cultivarea unei mentalități de creștere.

Învață cum să investești inteligent în timpul petrecut cu copilul și află cum să îl ajuți să învețe într-un mod motivat.

Acest curs face parte din proiectul EvoEdu dezvoltat de RK Evolution. Este destinat cadrelor didactice și persoanelor care lucrează cu copii.

Ce spun cursanții despre cursurile noastre online?


„Interesante informațiile primite, excelente pentru pus în aplicare in grădiniță, voi ține cont de tot ce am studiat. Vă mulțumesc!” – Apostu Mihaela, cadru didactic

„Agreabil, interesant, diferit, relaxant, provocator. Felicitări pentru formatul cursului! O experiență plăcută în dezvoltarea personală.” – Orzață Maria, cadru didactic

„Un curs atractiv, cu informații prețioase, care mă ajută atât în rolul de cadru didactic, cât și ca părinte.” – Gheorghiu Maria Valentina, cadru didactic

Arată mai multe

Ce vei învăța?

  • Ce este învățarea?
  • De ce învățăm?
  • Ce este motivația?
  • Tipuri de motivație
  • Modalități prin care menținem motivația de a învăța a copilului
  • Modalități de a dezvolta o mentalitate de creștere a copilului

Conținut curs

PRIMUL MODUL – Ce este învățarea? De ce învățăm?
În acest modul vei afla ce este învățarea de fapt și de ce învățăm!

  • LECȚIE
  • CHESTIONAR

MODUL II – Ce este motivația? Tipuri de motivație
Descoperă ce este cu adevărat motivația și de câte tipuri poate fi aceasta!

MODUL III – Menținerea motivației în învățare
Despre cum se menține motivația pentru a învăța vei învăța în acest modul!

MODUL FINAL – Cum cultivi o mentalitate de creștere
În modulul final vei învăța cum să cultivi o mentalitate de creștere și modalități de a dezvolta o mentalitate de creștere a copilului

Feedback
Deoarece contează!

Recomandări bibliografice
Deoarece învățarea nu se oprește aici!

Note de final
Câteva note de final

Shopping Cart
Scroll to Top