Cum să crești business-ul Investește bani în el!

Cum să crești business-ul? Investește bani în el!

Vrei să crești business-ul? Investește bani, timp și pasiune în el! Aceasta este cea mai rapidă și sigură formă de dezvoltare a unei afaceri. Deosebit de important este însă maniera în care investești. Asigură-te că investițiile tale sunt inteligente și că îți generează ascensiunea dorită. 

Majoritatea startup-urilor își cheltuiesc profiturile inițiale în reinvestire, iar compania ta nu ar trebui să facă excepție dacă și tu îți dorești o dezvoltare a business-ului.

Ideea e să investești smart și să iei în calcul o analiză detaliată și un plan de afaceri bine pus la punct anterior. 

Ce trebuie să știi înainte să investești în afacere?

Există trei aspecte principale pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a te apuca de investiții: 

  • Obiectivele tale în ceea ce privește afacerea;
  • Bugetul afacerii tale;
  • Bugetul tău personal.

De aceste trei aspecte vei ține cont atunci când vei opta pentru o investiție, iar investiția va trebui să te ajute să le îmbunătățești pe toate trei.

De aceea este necesar un plan prestabilit și o bună cunoaștere a business-ului. 

Cât de mult să investesc în afacere?

Aceasta este o întrebare pe care o aud des de la antreprenori diverși, iar răspunsul nu e vreodată „bătut în cuie”, ci depinde de amploarea afacerii, de aspirațiile fiecăruia, de scopurile și de profitul dorit.

De exemplu, dacă dorești o extindere rapidă, s-ar putea să renunți la profitul acumulat luna aceasta și să-l investești într-o campanie de marketing.

Sau poate business-ul tău este deja „pe picioare” și îți dorești să investești în servicii de brokeraj pentru a face cele mai inspirate achiziții. 

Așadar, în mod real, nu există o sumă fixă care să se aplice fiecărei companii. Poate fi dificil să descoperi această sumă, dar este vital pentru succesul afacerii.

Chiar ai nevoie să cunoști cantitatea de bani care îți trebuie pentru a crea un plan de afaceri, după caz pentru a solicita un împrumut și pentru a-ți planifica succesul.

O consultanță financiară și un specialist în domeniu te vor ajuta în acest sens și, de asemenea, îți vor prezenta și oportunitățile de investiții potrivite pentru afacerea ta. 

Ca să îți faci însă o idee asupra investiției necesare, apucă-te de calcul!

În cazul unui start-up, de exemplu, va trebui să:

Estimezi costurile de pornire!

De ce ai nevoie? Poate fi vorba de mobilier, anumite echipamente, consumabile etc.

Este recomandat să discuți în prealabil cu persoane care au trecut deja prin această etapă, să cauți cele mai bune oferte etc. 

Estimezi capitalul de lucru

Este necesar să știi câți bani îți trebuie ca să menții afacerea funcțională. Chirii, taxe, utilități și alte cheltuieli lunare pe care trebuie să le achiți.

Îți asiguri niște economii pe aproximativ 6 luni

De ce spun asta? Pentru că da, te vei dedica afacerii tale, iar veniturile vor veni, dar la început e posibil să vină mai lent.

Iar niște economii care să îți acopere cheltuielile personale pe cel puțin șase luni te vor scuti ulterior de stres, panică sau decizii inadecvate. 

Iei în calcul anumite taxe pe care adesea antreprenorii le omit

Un exemplu grăitor sunt taxele bancare schimbătoare ca vremea sau diverse taxe contabile de care te poți lovi în mod neașteptat. 

Iei în calcul neprevăzutul

Și pentru acest neprevăzut e necesar să aloci o sumă de bani. Din experiența proprie, îți spun că aproape mereu apar cheltuieli neplanificate și care, culmea, sunt adesea vitale.

Imaginează-ți că se strică un echipament și trebuie să îl repari sau că se mărește prețul la energia electrică și ai nevoie de curent.

După ce vei pune laolaltă sumele de mai sus, vei avea o idee de început asupra investiției în afacerea ta. RK Evolution îți pune la dispoziție servicii în care merită să investești!

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart
Scroll to Top