crești afacerea local

Cum să îți crești afacerea local în 2023

Te întrebi cum să îți crești afacerea local în 2023? Noi am analizat situația din prezent și îți oferim câteva sfaturi utile.

Când îți lansezi afacerea, obiectivul principal este să-ți stabilești brandul și să începi să crești. Din păcate, acest lucru nu se întâmplă peste noapte. Creșterea este un proces continuu care necesită multă muncă, răbdare și dăruire. Nu există nici un pas special sau o modalitate secretă de a depăși alte afaceri din industrie sau de a obține succesul „bătând din palme”, iar dacă ți-ai propus ca inițial să crești la nivel local, ceea ce reprezintă de altfel o bună strategie, este necesar să iei în calcul niște pași importanți.

1. Oamenii potriviți pentru afacerea ta

Înainte de a trasa traiectoria de creștere a afacerii, orientează-te spre a-ți forma echipa care să te și ajute în atingerea obiectivelor. Pentru că ne axăm pe nivelul local, în funcție de specificul afacerii tale, angajează acel personal care să fie nu doar familiarizat cu dezvoltarea pe plan local, ci și cu valorile și cultura companiei tale. Oamenii potriviți îți generează o evoluție mult mai rapidă.

2. Focus pe fidelizarea clienților

Noi și noi clienți constituie o perspectivă atractivă pentru majoritatea antreprenorilor. Cu toate acestea, la nivel local, vorbim despre fidelizarea clienților deoarece aria de acoperire nu este tocmai una worldwide. Încurajează, așadar, repetarea pe termen lung a afacerilor cu oameni și colaborator și valorifică recomandările pe care le poți obține de la vechii tăi clienți.

3. Flexibilitate și adaptabilitate

Să nu uităm că obiectivul este creșterea la nivel local. Asta înseamnă că este necesară adaptabilitatea și flexibilitatea în funcție de cerințele oamenilor, de programul majorității etc. De exemplu, dacă afacerea ta e despre… reparații auto, cu un orar zilnic de luni până vineri, de la 7 la 15, iar oamenii abia la de la ora 15 încolo au timpul necesar să își aducă mașina într-un service, fiind, la rândul lor, condiționați de propriile joburi, atunci e cazul să adaptezi programul.

4. Calitate și diversitate

Asta înseamnă, în primul rând, să răspunzi nevoilor clienților pe plan local. Dacă urmăm exemplul anterior, putem spune că degeaba service-ul tău auto se axează pe reparații de autoturisme Ferrari, când la nivel local predomină Loganul. Totodată, oferă calitate, experiențe plăcute și diversitate. În acest fel, îți crești afacerea la nivel local în 2023 deoarece oamenii care vor beneficia de calitate și vor fi mulțumiți de experiența avută te vor recomanda, mai mult ca sigur, în rețelele sociale.

5. Rețelele sociale rămân în atenție și în 2023

Chiar dacă ne-am propus să creștem la nivel local, social media este în continuare importantă și utilizată într-un procent uriaș. Fii acolo unde sunt oamenii prezenți, menține-ți paginile afacerii tale actualizate la zi și promovează-te cu profesionalism. Un profil activ al afacerii pe platformele de socializare îți crește șansele ca acesta să fie distribuit prietenilor de către consumatori. De asemenea, vei crea și o experiență mai captivantă pentru publicul țintă, asta în timp ce vei consolida încrederea în business-ul tău.

6. Implică-te în evenimentele locale

Oamenii se duc spre acele afaceri care demonstrează, la nivel local, susținerea unor cauze sociale, participarea la viața locală prin diverse acțiuni menite să îmbunătățească traiul zilnic și lista poate continua. Fii o prezență activă în comunitatea locală și astfel vei asigura și creșterea afacerii tale.

Încă te mai gândești cum să îți crești afacerea local în 2023? Pune la punct o strategie de marketing la nivel local. Aceasta te va ajuta garantat să urmezi pas cu pas drumul spre succes și să vizualizezi permanent necesitățile locale, punctele forte ale concurenței, oportunitățile tale, dar și să ai pregătit un plan prin care să reușești să te dezvolți așa cum îți dorești.

RKEVOLUTION îți vine în ajutor cu o strategie de marketing la nivel local, personalizată în funcție de specificul afacerii tale și de obiectivele pe care le ai pentru acest an. Ești la un click distanță de succesul dorit. Contactează-ne și spune-ne care sunt țintele tale. Noi ne ocupăm de strategia pentru reușită.

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart
Scroll to Top