Cursuri online pentru profesori

Cursuri online pentru profesori – care este viitorul lor?

Cursurile online le permit cursanților să își stabilească propriul ritm de învățare și există flexibilitatea suplimentară de a stabili un program care să se potrivească agendei tuturor. Prin urmare, utilizarea unei platforme educaționale online permite un echilibru mai bun al muncii și al studiilor, deci nu este nevoie să renunți la nimic.

Cu toate acestea, în vara anului trecut,  Biroul European de Statistică Eurostat plasa românii pe ultimul loc în Europa la competențe digitale.  În anul 2021 se constată o creștere de câteva procente, dar suntem departe de media de 80%.

Mediul virtual pentru formare continuă

Pe de altă parte, suntem cu toții conștienți că trăim în era digitală, iar asta presupune că folosirea mediului virtual pentru formarea continuă ar trebui să reprezinte o facilitate de care să profităm din plin.

Cadrele didactice sunt primul segment vizat de cursurile online, nu doar din perspectiva predării, ci și din cea a perfecționării constante a activității.

Conform legislației în vigoare, profesorul trebuie să fie capabil să lucreze cu informaţia, tehnologia şi cunoaşterea, să lucreze cu elevi, colegi şi alţi parteneri în educaţie, să lucreze cu şi în societate.

În acest sens este nevoie de formarea continuă a cadrelor didactice, de programe și activități de perfecționare periodice pentru ca acestea să poată acționa prompt în cazul oricărei provocări în educație. Diverse cursuri online pentru profesori pot fi una dintre cele mai optime opțiuni.

Oferta variată de cursuri online răspunde nevoii de dezvoltare profesională continuă a profesorilor și s-a transformat în varianta cea mai accesibilă pentru aceștia din punctul de vedere al spațiului, al bugetului, al timpului și al necesităților informaționale.

În acest context nu este greu să ne imaginăm evoluția rapidă și progresul pe care cursurile digitale îl vor cunoaște în scurt timp.

Anul trecut, desfășurarea programelor de formare continuă destinate personalului didactic s-a petrecut doar prin cursuri online, iar în 2021-2022 se continuă perfecționarea în mediul digital, profesorii preferând modalitatea online față de cea blended-learning sau face to face.

Vrei să te înscrii la cursuri online pentru profesori? Apasă pe butonul de mai jos și descoperă ofertele noastre.

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart
Scroll to Top