înţelepciunea tibetană

Din înţelepciunea tibetană – secretele fericirii şi ale tinereţii fără bătrâneţe

Înțelepciunea tibetană cu ale sale secrete ale fericirii și ale tinereții fără bătrânețe – descoperă acum felul în care-ți poate fi de folos!

Multiplele legende, secrete bine păzite în mănăstiri, oameni care par să fi atins fericirea, o stare de zen pe care nu putem decât să o admirăm cu ochii mari, sănătate, echilibru, linişte – toate le putem asocia cu Tibetul şi ne atrag în mod misterios. Un ţinut cu adevărat fermecător, cu magie plutitoare şi înţelepciune conservată de secole, Tibetul ne poate dezvălui taine remarcabile cu condiţia de a adopta o gândire deschisă.

Cartea „Din înţelepciunea tibetană”, scrisă de Karl von Meyer, ne vorbeşte despre ritualuri tibetane străvechi care ne pot oferi o reîntinerire rapidă şi uimitoare, dar şi despre un mod de viaţă care asigură fericirea.

Karl von Meyer ne spune în incipitul cărţii sale că „cel care va putea accepta că imposibilul se află în limita posibilităţilor lui acela se poate aştepta la nenumărate recompense.” Pornim aşadar la drum, pe urmele înţelepciunii tibetane, prin vechi mănăstiri din Himalaya, unde se pare că există călugări ce deţin secretul tinereţii fără bătrâneţe.

Conform cărţii scrise de von Meyer, există cinci ritualuri tibetane care au puterea de a da timpul înapoi cu câţiva ani, iar organismul se va simţi nu doar mai tânăr, ci şi mai sănătos, plin de energie, revigorat. Cum efectele apar rapid de la începerea practicării acestor ritualuri, autorul ne şi explică procesul:

„Explicaţia cea mai plauzibilă este că practicarea celor cinci ritualuri tibetane readuce corpului starea de echilibru, prin folosirea optimă a energiei universale.”

Cele cinci ritualuri sunt descrise pas cu pas în cartea „Din înţelepciunea tibetană”. Suntem informaţi încă de la început că simplitatea este calea întregii înţelepciuni tibetane, iar gândirea limitativă trebuie anulată pentru a reuşi să ne bucurăm de efectele ritualurilor străvechi.

Totul începe cu o legendă despre „Izvorul tinereţii”, legendă care se dovedeşte un adevăr, pe măsură ce von Meyer ne relatează ceea ce doctorul Crawford  a descoperit pornind pe urmele unor preoţi tibetani care deţineau tainele sănătăţii, vitalităţii şi implicit, ale longevităţii. Expediţia bunului său prieten, nu lipsită de pericole şi riscuri, i-a dezvăluit secretul întineririi, iar acesta, mai departe, i l-a transmis lui von Meyer.

Mănăstirea preoţilor Lama, una izolată de lumea exterioară, găzduia oameni peste care timpul părea să refuze a se aşterne. După o perioadă petrecută în lăcaşul tibetan, aspectul fizic al doctorului Crawford a început să se schimbe, iar energia din tinereţe să-i revină. Mai mult, atunci când se înfăţişează la uşa prietenului său occidental, acesta nu-l mai recunoaşte.

Primim şi explicaţia – legată de chakrele care au puterea de a influenţa întreaga energie vitală, numită Prana. Pentru ca procesul de îmbătrânire să fie cu mult încetinit, aceste chakre sau centre de energie trebuie să funcţioneze la capacitate maximă. Iar pentru a le pune în funcţiune, există cinci exerciţii/ ritualuri pe care doctorul Crawford le-a aflat de la preoţii Lama.

Primul ritual se referă la rotirea centrelor energetice. Din poziţia de „drepţi” se întind braţele în faţă, paralel cu solul şi se execută rotiri în jurul axei corpului, în sensul invers acelor de ceasornic, până la o uşoară ameţeală. Aceste rotiri nu se fac până la epuizare, ci de maxim 12-20 de ori, doar pentru a pune centrele de energie în acţiune.

Cel de-al doilea ritual se execută pe o suprafaţă dreaptă. Se adoptă poziţia întins pe spate, cu mânile pe lângă corp şi degetele alăturate. Capul se ridică uşor şi bărbia se pune în piept, în timp ce picioarele se ridică în poziţie verticală, cu genunchii complet întinşi. Capul şi picioarele se vor coborî uşor, concomitent. Ritmul respiraţiei trebuie să se păstreze stabil.

Al treilea ritual vine cu un exerciţiu la fel de simplu. De data aceasta se începe stând în genunchi, cu spatele drept, degetele de la picioare aşezate vertical şi mâinile duse la spate pe coapse. Se va lăsa capul cu tot cu ceafă în faţă, până ce bărbia va ajunge în piept, iar apoi capul se va lăsa pe spate, în timp ce se va cambra şi coloana pe spate. Se revine uşor la poziţia iniţială şi se repetă exerciţiul.

Celelalte două ritualuri, însoţite de explicaţii, dar şi de imagini care să vă ajute să le practicaţi, le găsiţi în cartea „Din înţelepciunea tibetană”, de Karl von Meyer.

Totul are legătură cu cele şapte chakre, cu ritmul respirator şi, nu în cele din urmă, cu credinţa fiecăruia. „Cine reuşeşte să aducă la normal viteza de rotire va schimba bătrâneţea în tinereţe, va înlocui starea de oboseală şi apatie cu una de bună dispoziţie şi poftă de viaţă.”

Cum se vede viaţa din Tibet

Conform preoţilor tibetani, greşeala occidentalilor este aceea de a se resemna în faţa degradării. Aceasta nu este o „normalitate”, iar posibilităţile există, atât timp cât renunţăm să căutăm mereu în exterior ceea ce de fapt sălăşluieşte în interiorul nostru.

Egoismul lumii civilizate este un alt aspect care conduce către nemulţumire, nefericire şi, implicit, către boală. Călugării tibetani se roagă pentru întreaga omenire, iar asta le oferă pace – un soi de pace vindecătoare, pe care doar cei fără de interese personale o pot simţi.

Puterea acestor preoţi izolaţi de tehnologie, de civilizaţie, de tot ceea ce noi, europenii ne dorim tot mai mult, derivă din interiorul lor şi este cultivată zilnic prin meditaţie, rugăciune, găsirea armoniei cu eu-ul interior şi exerciţii fizice.

Starea spirituală a fiecărui om este de asemenea foarte importantă. De aceea este nevoie de comuniune cu natura, de detaşare periodică, de obţinerea unui echilibru.

Motivaţia joacă, la rândul ei, un rol deosebit în obţinerea armoniei şi a tinereţii. Occidentalii obişnuiesc să abandoneze adesea ceea ce încep, iar degradarea apare inevitabil.

Înţelepciunea tibetană ne vorbeşte şi despre o alimentaţie corespunzătoare, fără excese, meniuri greu digerabile sau alcool. Din cartea lui Karl von Meyer aflăm că preoţii Lama sunt ovo-lacto-vegetarieni, că stabilesc o comuniune specială cu natura lucrând pământul în mod primitiv şi consumă un singur fel de mâncare la fiecare masă.

O atenţie deosebită i se acordă şi modului de gândire. Dacă propriile gânduri sunt pozitive, constructive, îndreptate către binele universal nu doar propriu, atunci starea generală a persoanei emiţătoare va fi una de bine. În acest sens, o listă cu afirmaţii pozitive, pe care să le rostiţi zilnic, vă va fi de un real folos. În librăria online – dezvoltarea personală este un obiectiv al nostru care, prin intermediul produselor disponibile pentru tine, te vor ajuta să progresezi.

„Până la urmă, lucrurile simple din viaţă sunt cele mai puternice şi mai eficiente.”

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart
Scroll to Top