Evoluția rejuvenării faciale

Cum a evoluat rejuvenarea facială de-a lungul vremii

Vezi care este evoluția rejuvenării faciale de-a lungul vremii și află cum procedau oamenii încă din antichitate

Îngrijirea pielii și rejuvenarea facială au fost preocupări ale oamenilor din timpuri străvechi. Ce e drept, evoluția industriei cosmetice și a tehnologiei au generat rezultate uimitoare în zilele noastre, dar o călătorie înapoi pe axa timpului ne arată că și în Antichitate sau în Evul Mediu aspectul fizic beneficia de o atenție sporită, mai ales în ceea ce privește genul feminin.

Evoluția rejuvenării faciale din antichitate

Primele dovezi arheologice ale existenței produselor cosmetice provin din Egiptul Antic, asta însemnând aproximativ 6 milenii în urmă. Vechii egipteni nu foloseau însă aceste cosmetice exclusiv pentru estetică, ci și pentru protecție solară sau atenuarea vizibilă a semnelor trecerii timpului. Știm deja că machiajul era folosit și pentru a onora zeii și zeițele.

În ceea ce privește îngrijirea pielii, egiptenii foloseau uleiuri de ricin, susan și moringa pentru rejuvenare facială, acestea aveau rol în combaterea ridurilor și hidratarea profundă a tegumentului. Egiptenii antici făceau și o pastă de săpun din argilă și ulei de măsline pentru a-și curăța pielea.

Mai mult, femeile egiptene au încorporat măști de miere și lapte în regimurile lor de frumusețe pentru a-și hrăni pielea și au făcut, de asemenea, băi de lapte, au folosit săruri de la marea moartă pentru exfoliere și întinerire.

Pe de altă parte, grecii antici, considerați un etalon cultural al vremurilor, foloseau uleiurile prețioase, parfumurile, pudrele cosmetice, fardurile de ochi, diverse produse care ofereau strălucire pielii, dar și unguente cu rol de rejuvenare, preparate după rețete străvechi.

Grecii antici își făceau propriile produse de îngrijire a pielii folosind ingrediente locale, naturale. Unul dintre cele mai utilizate tratamente de îngrijire a pielii a fost amestecarea fructelor de pădure proaspete cu lapte, iar apoi aplicarea pastei astfel obținute pe ten. Se considera că acest preparat îi oferea pielii nutrienții necesari și hidratarea optimă. Ca exfoliant și hidratant se mai folosea uleiul de măsline. În cele din urmă, mierea împreună cu laptele și iaurtul au fost folosite ca preparate cu efect în prevenirea îmbătrânirii pielii.

Evoluția rejuvenării faciale din Evul Mediu

Perioada Evului Mediu înseamnă rapid, dar cu măsuri extreme. Renașterea este marcată de un aspect al tenului impecabil și foarte alb. Femeile din această perioadă foloseau argint, mercur, plumb și cretă pentru a obține aspectul facial dorit.

Din păcate, aceste ingrediente nu au fost întotdeauna în combinații fericite, iar plumbul din cremele de îngrijire… a condus chiar spre paralizie facială. Rejuvenarea și combaterea ridurilor se bazau pe plante și uleiuri.

Acneea era ameliorată cu fulgi de ovăz fiert în oțet, iar cearcănele erau remediate prin combinația de pâine înmuiată în apă de trandafiri.

Ne apropiem de zilele noastre

Sfârșitul secolului XIX a fost o explozie în ceea ce privește îngrijirea pielii și rejuvenarea facială. Mai mult, produsele au devenit tot mai accesibile pentru femei.

Începutul secolului XXI vine cu aprobarea botoxului pentru față de către FDA și tehnologia se remarcă din ce în ce mai mult.

Bun venit în prezent!

Rejuvenarea facială nu mai implică pomezi aplicate cu regularitate un timp îndelungat, ci este posibilă în câteva ore.

Ingredientele active sunt în continuare importante, dar aportul pe care tehnologia și-l aduce este unul considerabil, capabil să șteargă trecerea timpului de pe chipuri.

La salon este utilizat unul dintre cele mai performante și accesate tratamente de rejuvenare facială.

Tehnologia inovatoare îți poate reda tinerețea încă de la prima ședință combinând tratamentele cu radiofrecvență cu declanșarea procesului natural de oxigenare a pielii.

În funcție de necesitățile tenului, poți beneficia de diverse tratamente, iar pielea devine revitalizată și reîntinerită. Non-invaziv și confortabil, rapid și eficient – așa se pot descrie tratamentele de rejuvenare facială.

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart
Scroll to Top