Păsări fără de cer (poezie) – Camelia Șuiu

Dacă n-ai citit de ceva vreme poezie, îți recomand volumul de față! Printre pagini fluturând, aidoma aripilor, descoperi lumea interioară a unui om cu bun simț, corectitudine și empatie – chiar și față de cele mai sumbre peisaje sau lucruri mai puțin firești (pictate de autoare) – care ne fac să ne-ntrebăm dacă nu suntem prea duri cu noi sau cu cei din jurul nostru. Iar de pe cerul acestei lumi, asemenea unei păsări călătoare care mai face câte-un popas acolo unde doar imaginația ne poate duce, poți zbur(d)a de la un talcioc până la Luvru, ori de la fețele nemiloase ale morții și până-n fața oglinzii, nelipsindu-ți nici voiajul prin vise tomnatice, tipice poeților, unde liberul arbitru, preocupat să te binedispună, cântând la pian, te însoțește!

Roberto Kuzmanovic,

despre Păsări fără de cer – Camelia Șuiu

SKU: 978-606-49-0962-6 Categorie:

« Dacă ar fi să compar poezia Cameliei Șuiu cu muzica, și nu văd de ce n-aș face-o, gândul m-ar duce, fără a mă întreba asupra destinației, mai întâi înspre blues-ul lui Blind Willie McTell (Too Late, Too Late, să zicem), dar, curat paradox, și înspre cântările psaltice. Volumul de față iese din rând (referindu-mă la lirica feminină, despre care unii vorbesc ca și când ar fi o specie aparte), tocmai prin nestridență, prin asumarea propriei biografii interioare, într-o vreme în care reconstruirea acesteia a devenit obligatorie, prin eludarea clișeelor, prin delicatețea de zefir a discursului, rezultând o creație sinceră, un autoportret inspirat de o oglindă nemincionasă, în afara temelor zilei, fiindu-i suficient pentru explorare universul lăuntric. Nici vorbă de iubiri multiplicate la un șapirograf prost reparat, nici vorbă de exhibiții ieftioare, nici vorbă de vădite influențe acaparatoare, nici vorbă de realități boite în culori de bâlci, pământescului contextual(izat) dându-i-se un rol secundar (dacă nu cumva de figurant), divinul având întâietatea revendicată de bunul simț al lutului mișcător în atâtea miliarde de exemplare.
Iar lectura unei astfel de poezii aduce cu aceste remarcabile frânturi de poem „Și aș coborî puțin în pântecul lumii, / Unde până și fără-de-rosturile își au rostul, // Ca să-mi aflu pacea.” »

Mihail Soare, despre Păsări fără de cer – Camelia Șuiu

Citește volumul de poezii, intitulat Păsări fără de cer – Camelia Șuiu.

NR. PAGINI

170

FORMAT:

20×20 cm

AN PUBLICARE

MMXXIII

COPERTĂ

Paul Klee, Landscape with yellow birds (fragment)

LIMBA

Română și Engleză

Shopping Cart
Păsări fără de cer - Camelia ȘuiuPăsări fără de cer (poezie) – Camelia Șuiu
Scroll to Top