Managementul carierei

Managementul carierei – necesitate sau moft?

Auzim tot mai des despre managementul carierei. Totuși ce reprezintă acest concept și cât de important este el în zilele noastre? Avem cu adevărat nevoie de management al carierei sau este încă o idee abstractă preluată din afară, ca un soi de teorie a formelor fără fond?

În primul rând, suntem conștienți că oamenii sunt cea mai importantă resursă a unei organizații.

Așadar, devine responsabilitatea principală a organizațiilor să aibă grijă de angajații lor și să le ofere oportunități de avansare, în special pentru aceia care au potențial și oferă performanță.

Dezvoltarea carierei salariaților nu este însă o simplă responsabilitate a organizațiilor, ci este mai degrabă o obligație a acestora de a aborda obiectivele angajaților și de a crea astfel posturi în care aceștia să își poată adapta ambițiile, obiectivele, dorințele de progres.

Deși planificarea carierei pare a ține de fiecare individ în parte, pentru a-și asigura performanța, organizațiile trebuie să se implice în acest proces, să își cunoască angajații și să-i îndrepte către evoluție, știind că evoluția oamenilor conduce iremediabil către evoluția întregii companii.

Ce este managementul carierei?

Managementul carierei se rezumă, pe scurt, la dezvoltarea carierei. Aceasta crește semnificativ atât motivația, cât și productivitatea angajaților.

Managementul carierei este o planificare conștientă a activităților și ale angajamentelor unui individ la locurile de muncă de pe parcursul vieții sale, pentru o mai bună împlinire, creștere și stabilitate financiară.

Adesea, consilierea este de mare ajutor în evaluarea unui loc de muncă și a perspectivelor de viitor, pentru stabilirea clarității valorilor, deoarece acestea suferă schimbări odată cu trecerea timpului!

Ce își propune managementul carierei?

Obiectivul procesului de management al carierei este acela de a informa angajații cu privire la opțiunile de carieră disponibile în organizație.

Totodată, managementul carierei ajută angajații să identifice abilitățile și know-how-ul necesar pentru locuri de muncă în scenariul prezent și viitor.

Pentru a fi apți de promovare, angajații trebuie să dezvolte abilități noi sau să și le îmbunătățească pe cele existente și astfel să ajungă la un nivel superior în organizație.

De cealaltă parte, organizațiile trebuie să se îndrepte către proactivitate în ceea ce privește proiectarea și implementarea programelor de management al carierei pentru angajați.

Pentru a reduce fluctuația angajaților, o organizație are nevoie să creeze acel mediu și acea cultură care favorizează formarea continuă și să-și susțină angajații motivându-i și recompensându-i.

Cum ajută managementul carierei?

Procesul de management al carierei este cel care facilitează mutarea oamenilor în roluri în care abilitățile lor sunt cele mai potrivite și în locuri unde aspirațiile lor sunt cel mai bine îndeplinite.

Când omul potrivit are jobul potrivit performanța organizațională se îmbunătățește simțitor. Așadar, managementul carierei nu e doar pentru angajat, ci și pentru angajator.

Dezvoltarea carierei este un proces continuu în care atât angajații, cât și angajatorii trebuie să depună eforturi pentru a crea un mediu propice, astfel încât să se poată obiectivele în același timp și de ambele părți.

Mentorat pentru dezvoltarea carierei

Nu întotdeauna managementul carierei este ușor de aplicat. Vorba românului – teoria ca teoria, dar practica e dificilă. Așadar, mentoratul este o soluție viabilă dacă organizația ta este una orientată spre ascensiune.

La Talents Box procesul de mentorat funcționează în ambele sensuri, adică beneficiază ambele părți – angajatul se simte valoros, satisfacția la locul de muncă crește și are loc în esență un transfer de cunoștințe și abilități care îmbunătățesc implicarea în muncă și, implicit, productivitatea. Detalii la talents-box.com.

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart