programe de scris cărți pentru autori

Ponturi despre programe de scris cărți pentru autori

Descoperă programe de scris cărți pentru autori, alternative la Microsoft Word și softuri dedicate pentru redactarea rapidă și ușoară!

Aceste programe de scris cărți pentru autori te vor ajuta să redactezi simplu şi rapid, în funcţie de nevoile tale. Îți oferim ponturi esențiale pentru a lucra eficient!

Scrierea unei cărţi presupune mai multe aspecte: o idee suficient de bună pentru o carte, motivaţia de a te apuca de scris şi de a duce proiectul la final şi, nu în ultimul rând, un program de scriere. Despre aceste programe de scriere vom vorbi în cele ce urmează.

De-a lungul timpului am întâlnit şi autori care preferă să îşi scrie cărţile de mână, pe agende, caiete sau foi albe, ulterior trecându-le în formă digitală sau apelând la firme de editare care să facă această activitate pentru ei. Indiferent însă că scrii direct pe calculator sau întâi pe hârtie, pentru a publica o carte, ai nevoie de un manuscris „bătut” la calculator pentru a-l trimite către editură unde va fi corectat, tehnoredactat, tipărit şi publicat.

În ceea ce priveşte scrierea unei cărţi, majoritatea folosesc Microsoft Word (Office), un software foarte popular, varianta lui optimă (care nu ridică probleme) fiind cea plătită. În afara acestuia mai există însă o altă varietate de programe de scris cărți pentru autori, care pot fi un real ajutor în procesul de scriere a unei cărţi şi care sunt complet gratuite.

Trebuie să ţinem cont că Microsoft Word nu ne „serveşte” de fiecare dată cu promptitudine, iar dacă i-a expirat licenţa, este piratat sau neactualizat, erorile pe care ni le poate genera fac o sumedenie de „nefăcute”, ajungând (în unele cazuri) până la a nu salva documentul şi a ne aduce pierderi.

Programe de scris pentru autori

Iată câteva programe de scris pentru autori ce pot fi alternative destul de bune ale acestui software!

LibreOffice Writer – este foarte asemănător cu Microsoft Word şi este gratuit. În plus, are multiple caracteristici, este uşor de folosit, prezintă o interfaţă prietenoasă şi este şi foarte popular.

OpenOffice – un software gratuit, o alternativă foarte bună şi legală atât acasă cât şi în cadrul instituţiilor. De asemenea, suportă multe formate de fişiere şi are numeroase recenzii pozitive de la utilizatori.

Ashampoo Office – este mult mai ieftin decât Microsoft Word şi foarte similar cu acesta.

Kingsoft Writer Free 2012 – este un editor de text destul  de cuprinzător care îţi permite să creezi, să editezi și să vizualizezi documente Word fără niciun fel de probleme.

De asemenea, trebuie menționat că programele prezentate mai sus sunt alternativele, mai mult sau mai puțin compatibile cu formatele documentelor Word, respectiv Windows (deoarece nu toți scriitorii sunt adepții Microsoft).

Iar aceste programe sunt axate pe scrierea generală (a documentelor de orice fel) care nu fac altceva decât să complice procesul de scriere efectivă a unor poezii, proză scurtă, roman și așa mai departe.

Ponturile noastre se referă la soft-uri special create pentru scriitori care dispun de instrumentele necesare redactării, prelucrării și structurării textelor care vor constitui o carte.

Ponturi despre programe de scris cărți pentru autori

Living Writer – permite organizarea simplă pentru structuri chiar și complexe, dispunând de elemente inteligente ce ușurează procesul de scriere. Spre exemplu, când începeți să tastați numele unui personaj, soft-ul vă ușurează tastarea lui și inserează automat numele caracterul, afișând totodată informații esențiale despre el (cum arată, câți ani are, care este personalitatea lui etc.) pentru a nu uita detalii semnificative ce redau logica poveștii.

Scrivener – interfața lui este mai simplă, mai curată (unii o pot interpreta ca fiind mai neprietenoasă), dar care oferă mai multă flexibilitate în tehnoredactare și scriere „dezordonată” – ajutându-vă să păstrați firul acțiunii, indiferent că azi scrieți despre apariția unui nou personaj, iar mâine despre locația unde se finalizează romanul.

Write! Pro, Byword, IA Writer, Vellum sunt alte câteva programe de scris cărți special concepute pentru autori.

Diferența acestor programe expres pentru scriitori față de celelalte, constă în faptul că se bazează pe aspecte special create pentru a putea structura rapid și ușor o carte, de a nu se pierde munca (unele stochează copii după manuscris direct în cloud), de a nu distrage atenția prin tot felul de “butoane”, de a învăța cât mai bine stilul de scriere a autorului și de a-i ușura procesul de scris, de asemenea de a-l ajuta să aibă la îndemână toate notițele pe care în mod normal le-ar fi notat pe post stick-uri.

Unele vă vor putea contabiliza numărul de cuvinte pe care ați stabilit să-l scrieți pe zi și, dacă sunteți tentați să o lăsați mai moale cu scrisul, vor avea grijă programele să vă motiveze cu notificări astfel încât să finalizați proiectul la timp.

Pentru sfaturi şi discuţii personalizate în legătură cu redactarea cărţii, te invităm să ne contactezi la editura noastră!

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart
Scroll to Top