promovare platformă online

Modalități de promovare platformă online în domeniul resurselor umane

Studiu de caz despre modalități de promovare ale unei platforme online în domeniul HR

Să-i zicem… „CheckJobs”, așa, doar pentru a-mi vedea potențialul creativității.

În cele ce urmează, vei descoperi prezentarea unei strategii de promovare și, implicit, studiul de caz reieșit din lansarea unei platforme fictive, dovedindu-se a fi practice în cadrul unui proiect real.

Având în vedere că lansarea unei astfel de platforme într-o piață care dispune de soluții la nevoia de a pune în legătură angajatorii și companiile de HR cu candidații, soluții aparent adânc înrădăcinate în mentalitatea consumatorului, datorită concurenței vechi și cu poziții dominante pe piață (inclusiv AJOFM-urile), provocarea expunerii este pe măsură, așadar răspunsurile la cum promovăm o astfel de platformă sunt complexe. Cu toate acestea, voi încerca să comprim pe cât posibil esența abordării mele.

Iată câteva întrebări cheie care ajută la conceperea unei strategii cuprinzând diverse modalități de promovare – platformă online în domeniul resurselor umane.

promovare platformă online

Pe ce tip de site-uri se pot promova aceste servicii?

Fiindcă platforma rezolvă la scară largă o problemă social-economică, site-urile vizate pentru promovare trebuie să fie nișate, dar și generaliste, după cum urmează:

Blog-uri și site-uri care abordează tematici din mediul profesional, HR și afaceri (utile pentru a atrage antreprenori și companii), respectiv cele de educație și dezvoltare personală (pentru a atrage candidați / studenți).

Rețele sociale, precum Linkedin, Facebook și Youtube, deoarece cu ajutorul acestora, atât candidații cât și ofertanții de joburi caută să dezvolte relații (profesionale și personale), dar și să învețe lucruri noi (tutoriale pentru skill-uri).

Site-uri de știri, mica publicitate și reviste online. În această zonă se poate viza doar expunerea, în ideea creșterii notorietății, element esențial în vânzarea de servicii.

Ce caracteristici trebuie să prezinte aceste site-uri?

Să fie populare și de încredere, iar audiența să poată fi demonstrată. De asemenea, să utilizeze bune practici de promovare la rândul lor, pentru că asocierea greșită cu un site nedorit poate duce campania de promovare într-o zonă nedorită, precum riscul de a se prezenta locuri de muncă false / ilegale (amintind de platformele cu anunțuri gratuite care nu aveau o reputație foarte bună în acest sens).

Alte caracteristici importante ar fi aspectul îngrijit al site-ului (fără reclamă abundentă, respectiv să aibă un design și o acuratețe a informațiilor decente). Desigur, se va urmări și un tarif realist al costurilor de promovare.

Care este targetul unor astfel de servicii? (Cui se adresează?).

Fără a limita în vreun fel targetul, principalele investiții le-aș direcționa spre tineri orientați spre profesii liberale (ingineri, arhitecți, medici, farmaciști, avocați, consilieri etc.), stabilind astfel o bază de utilizatori / clienți cu reputație bună care atrage după sine și alte categorii de vârstă, respectiv profesii, datorită încrederii în calitatea serviciilor oferite.

În altă ordine de idei, focusul va fi la nivel național, însă vor fi încurajate și companii românești care operează la nivel internațional.

Nu în ultimul rând, aș oferi un suport deosebit departamentelor de HR din cadrul companiilor, fiindcă aceștia au o experiență aparte în procesul de angajare, ajutând indirect platforma să își îndeplinească obiectivele.

Conceperea unui slogan în legătură cu oferta de servicii.

Iată un exemplu scurt și la obiect: Conectăm profesioniștii cu oportunitățile!

Întocmirea unui buget de publicitate pentru promovarea pe internet, după cum urmează:

a. costul la mie: ~3,5 EUR

b. lista site-urilor pe care am putea promova aceste servicii:

Linkedin, Facebook, Youtube & Google (organic și sponsorizat);

IQ Ads, True HR, Edugate, Empower, Refleqt;

Biz, Forbes, Luxury;

Arhi Blog, Cristian China Birta, Cabral;

Site-ul ProTV, B365, Știri de Cluj, Tion.

c. planificarea bugetului de promovare

Un start promițător ar fi prin alocarea a 15-20% din totalul de venituri estimat, împărțit în 3 părți egale pentru a atrage în mod pe cât se poate de sincronizat candidați, angajatori și specialiști HR. Astfel, obiectivul de a asigura oferte de către toate părțile implicate ar fi îndeplinit.

În prima lună s-ar viza prelansarea, astfel că bugetul de promovare platformă online ar fi alocat știrilor, comunicatelor, articolelor (însoțite de bannere) etc. Ulterior vor fi testate oferte și va fi analizat impactul social.

În următoarele luni se va aloca bugetul pentru atragerea și înscrierea utilizatorilor în platformă, dar va fi prevăzută o marjă care să echilibreze balanța în funcție de situația reală (ex. să nu fie prea mulți angajatori, comparativ cu numărul de candidați per post vacant).

Alocarea bugetului în funcție de canale: deși în primele 2 luni ar fi vizate site-uri de știri, reviste și blog-uri, în mod suprapus și gradual, bugetul majoritar va fi transferat către rețelele de socializare.

Totodată, fiecare publicație online va fi înlocuită după maxim 2 luni de difuzare a publicității, urmărindu-se expunerea cât mai diversificată (excepție făcând site-urile care aduc rezultate relevante impresionante). În acest mod se vor bifa și obiectivele SEO.

Creșterea bugetului nu consider că este necesară, deoarece internetul ne oferă predictibilitate și informații în timp util pentru a gestiona optim campaniile. Aceasta va fi luată în calcul doar dacă se va lansa un produs / serviciu, ori dacă se dorește extinderea ariei de difuzare a reclamelor. În rest, optimizarea și reducerea cheltuielilor sunt tehnici preferențiale.

Cum ar trebui să fie bannerele utilizate în campanie? Culori, ideea exprimată, atitudine?

Acestea trebuie să transmită, în mod cât mai simplu, profesionalism și seriozitate.

Ca puncte de referință, pentru o mai bună vizualizare mentală, aș da ca exemplu o combinație dintre Apple și Linkedin. Referințele sunt specifice cazului, dar raționamentul trebuie să fie de tipul „Succes = Gândesc la scară mare”.

Așadar, o nuanță de albastru similară platformei de socializare, dar care adoptă eleganța Apple ca atitudine. Ideea exprimată s-ar contura în jurul sloganului, însă acompaniată cu mesaje relevante, în funcție de publicul țintă, respectiv de site-ul unde va fi plasată reclama. Spre exemplu, în cazul revistelor destinate antreprenorilor, mesajul va fi adaptat, astfel încât cei care își caută angajați să fie determinați să își listeze ofertele pe platformă. „Vrei angajați tineri și determinați? Îi găsești pe platforma noastră.”

În cazul site-urilor de știri, accentul s-ar pune pe comunicate de presă prin care se anunță lansarea platformei, la nivel regional, vizate fiind, desigur, zonele dezvoltate ale țării.

Concluzia pentru promovare platformă online

În concluzie, îmi doresc ca această prezentare fictivă să te inspire pentru a aborda obiectivul tău de promovare platformă online și își doresc campanii de mare succes! Important mai este să te anunț că trebuie să ții seama faptului că prezentarea este axată doar pe canale de promovare, nu și pe pagini de întâmpinare a potențialilor clienți. Un landing page, un website atent șelfuite vor fi necesare. Și, dacă încerci să pui pe hârtie răspunsurile întrebărilor cheie, dar îți pare dificil, ori ai găsit răspunsurile, dar în practică nu ai experiența necesară să concepi bannere, reclame sau landing page… presupun că te-ai convins deja că avem noi experiența necesară și suntem dispuși să te ajutăm. Doar dă-ne un mesaj.

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart
Scroll to Top