Terapie prin poezie

Terapie prin poezie

Potrivit Sky News, în comitatul englez Shropshire, s-a deschis recent o farmacie inedită – o farmacie de poezii. Medicamentele au fost înlocuite cu succes de poeme, acestea reuşind să amelioreze stresul, surmenajul, anxietatea, dar şi unele afecţiuni sufleteşti şi spirituale.

Cărţile de poezii au început să fie folosite tot mai des în scop terapeutic, iar această terapie poetică are efecte uimitoare, fiind utilizată încă din antichitate.

Vechii egipteni scriau versurile pe suluri de papirus pe care apoi le dizolvau în ceaiuri, iar cel aflat în suferinţă consuma ceaiul respectiv, crezându-se că în acest mod, cuvintele vor alina sufletul.

De-a lungul timpului, s-au făcut mai multe studii referitoare la efectele art-terapiei asupra indivizilor, ajungându-se la concluzia că terapia prin artă atenuează mult emoţiile negative, favorizând starea de bine şi exprimarea pozitivă.

Terapie prin poezie

Terapia prin poezie este o formă de art-terapie care stimulează creierul şi îmbunătăţeşte calitatea vieţii.

Cu tine capăt glas”, volumul de versuri scris de Roberto Kuzmanovic, este ideal pentru omul modern, prins în plasa stresului cotidian. Cartea vine cu o serie de beneficii care îmbunătăţesc considerabil stilul de viaţă al cititorului.

  • ajută la dezvoltarea intelectuală, antrenând creierul şi favorizând o gândire critică şi o deschidere către noi perspective;
  • este un instrument util de relaxare în orice moment al zilei, dar îndeosebi când simţi nevoia unei deconectări rapide;
  • are efect terapeutic, ameliorând stările de stres şi alungând senzaţia de supraîncărcare a creierului;
  • reprezintă o importantă sursă de cultură, autorul abordând atât filozofia, cât şi mitologia, istoria şi religia;
  • dezvoltă creativitatea, îmbunătăţind capacitatea de a găsi soluţii mai rapid la diverse probleme;
  • atenuează stările de nervozitate;
  • alungă tendinţa unei comunicări agresive cu cei din jur, îmbunătăţind relaţiile interpersonale;
  • îi oferă cititorului şansa de a cunoaşte un univers artistic capabil de a-i prezenta lumea într-o nouă lumină;

Un panaceu pentru suflet şi o „gimnastică” benefică pentru intelect, cartea Cu tine capăt glas este acum disponibilă pentru comandă la un preţ special, pentru o perioadă limitată.

La cerere, comenzile pot fi onorate de autograful autorului, dar şi de surprize motivaţionale, menite să ajute cititorii să evolueze pe plan intelectual şi social.

Prin intermediul volumului „Cu tine capăt glas”, cititorul se va bucura de o formă de art-terapie cu largă adresabilitate (nu îţi trebuie o anumită vârstă sau un anumit nivel de studii pentru a beneficia de schimbările pozitive oferite de versuri). 

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart
Scroll to Top