Curs online Dezvoltarea vorbirii la preșcolari și la școlarii mici

Categorii: Comunicare
Listă cu preferințe Partajează
Partajează cursul
Legătură la pagină
Partajează pe media socială

Despre curs

Curs online „Dezvoltarea vorbirii la preșcolari și la școlarii mici – Ajută copilul să își dezvolte vorbirea echilibrat investind 10 minute pe zi!” – înscrie-te și participă!

Ce cunoștințe veți dobândi urmând acest curs online?


În acest curs veți afla despre etapele de dezvoltare a copilului, despre cât de important este limbajul în dezvoltarea psihică a celui mic, despre cum poate fi ajutat un copil să își dezvolte echilibrat vorbirea și limbajul, astfel încât acesta să se dezvolte armonios.

Totodată veți învăța cum să vă jucați cu cel mic, tipurile de jocuri care îi dezvoltă copilului vorbirea și, nu în ultimul rând, veți ști ce povești îi sunt utile unui copil în dezvoltarea sa, dar și cum trebuie acestea să îi fie citite, astfel încât lectura lor să genereze rezultate pozitive în ceea ce privește vorbirea și vocabularul copilului.

La finalul acestui curs vi se pune la dispoziție un instrument educațional constituit dintr-o anexă de 31 de jocuri, instrument pe care îl puteți folosi atât la grupă/clasă, din postura de cadru didactic, cât și acasă, din rolul de părinte.


Ce spun cursanții despre cursurile noastre online?


„Cursul de față mi se pare foarte util și ușor de parcurs și înțeles. Oferă informații clare, care pot fi aplicate atât în familie, de către părinți, cât și în cadrul grupei de preșcolari. Felicitări echipei!” – Tamba Anca-Irina, cadru didactic

„Cursul prezintă informațiile generale legate de dezvoltarea vorbirii copiilor încă din primele zile de viață, sunt bine structurate, iar chestionarele conțin itemi atât pe baza informațiilor oferite în curs, dar oferă și posibilitatea de a prezenta părerea proprie.” – Cristina Elena Boba, cadru didactic

„Un curs foarte bine structurat, accentul s-a pus pe aspectele esențiale ale dezvoltării limbajului și nu pe teorie, ceea ce este de apreciat. Sunt mulțumită de faptul că fiecare informație pe care am parcurs-o în cele 4 module a fost ușor de reținut și un real ajutor pentru viitor. Felicitări!” – Țurlea Maria-Diana, cadru didactic

„Am terminat cursul, am parcurs și cele 31 de joculețe pentru care vă mulțumesc, unele sunt chiar noi pentru mine, acum aștept confirmarea și finalul. Vă mulțumim pentru tot! Un curs excelent! Succes și dvs. în continuare! O mică paranteză, dacă îmi permiteți: Dl prof. Albu Gabriel, pe care l-ați menționat în bibliografie, a fost profesorul meu de psihologie în facultate, el fiind din Ploiești, ca și mine. Mă bucur să întâlnesc lucrările domniei sale în activitatea mea, cu atât mai mult cu cât dansul nu mai este, din păcate, printre noi. Încă o dată mulțumesc și succes!” – Elena Ungureanu, cadru didactic

„Mi se pare un curs atractiv și pe înțelesul tuturor. Mi-a plăcut ideea de „documentare” pe baza materialelor atașate de dumneavoastră. De asemenea, îmi place ideea de a reveni asupra informațiilor neclare sau neînțelese de prima dată. Consider că este un curs interesant atât pentru părinți, cât și pentru noi, cadrele didactice din învățământul preșcolar. Felicitări și mii de mulțumiri!” – Abdula Șeida, cadru didactic


Arată mai multe

Ce vei învăța?

  • Care este rolul jocurilor în dezvoltarea vorbirii
  • Ce pot face părinţii şi cadrele didactice pentru a încuraja dezvoltarea limbajului copiilor, pentru a-i ajuta pe aceştia să depăşească pronunţia deficitară şi să-şi îmbogăţească bagajul lexical.
  • Ce povești le citim copiilor pentru a contribui la o dezvoltare optimă a vorbirii și a personalității lor.
  • Recomandări pentru ca cel mic să creeze o legătură pozitivă cu cărțile, iar acestea să îi fie un real ajutor în dezvoltarea vorbirii și a limbajului.
  • 31 de jocuri pentru dezvoltarea limbajului, utile pentru preșcolari și copiii de vârstă școlară mică.

Conținut curs

MODUL INTRODUCTIV
Cuprinde prezentarea, prima temă și 4 recomandări bibliografice.

  • Prezentare introductivă
  • TEMA 1
  • BONUS – Recomandări bibliografice pentru lectură suplimentară

MODUL II – DEZVOLTAREA VORBIRII PRIN JOCURI
Vei învăța despre rolul jocurilor în dezvoltarea vorbirii

MODUL III – ÎNTÂRZIEREA ÎN DEZVOLTAREA LIMBAJULUI
Ce pot face părinţii şi cadrele didactice pentru a încuraja dezvoltarea limbajului copiilor, pentru a-i ajuta pe aceştia să depăşească pronunţia deficitară şi să-şi îmbogăţească bagajul lexical.

MODUL IV – CE POVEȘTI LE CITIM COPIILOR?
Ce povești le citim copiilor pentru a contribui la o dezvoltare optimă a vorbirii și a personalității lor.

MODUL V – CUM LE CITIM POVEȘTI COPIILOR
Pentru ca cel mic să creeze o legătură pozitivă cu cărțile, iar acestea să îi fie un real ajutor în dezvoltarea vorbirii și a limbajului, se recomandă ca toți membrii familiei, dar și cadrele didactice să îi citească regulat.

MODUL VI – JOCURI PENTRU DEZVOLTAREA LIMBAJULUI
31 de jocuri pentru dezvoltarea limbajului, utile pentru preșcolari și copiii de vârstă școlară mică.

INFO
Informații utile cursanților!

Shopping Cart
Scroll to Top