De ce reducerea cheltuielilor unei companii este atât de importantă? Pentru că îi oferă afacerii o multitudine de avantaje care se concretizează în profit.
Ajută la stabilirea prețului competitiv al produsului sau al serviciului. Ajută la creșterea cotei de piață în industrie. Ajută la creșterea profitului sau a rentabilității. Te ajută să te bucuri de un avantaj competitiv față de concurenți. Pe scurt, obții acel wellness financiar mult râvnit de antreprenori.
Să îți controlezi cheltuielile înseamnă să îți controlezi afacerea și să fii capabil să planifici bugetul în așa manieră încât să câștigi. Sună bine, nu? Sunt perfect de acord. Numai că majoritatea oamenilor de afaceri ajung într-un impas când vine vorba despre reducerea cheltuielilor. Totul pare absolut necesar și uneori chiar este. Sunt, de exemplu, achiziții care nu pot fi amânate. Dar acestea pot fi și obținute la un preț mai mic. La fel de bine, anumite investiții pe termen lung te pot ajuta să scazi costurile – cum ar fi cele în tehnologie.
De fapt, sub nicio formă nu e imposibil. Reducerea cheltuielilor este cât se poate de realizabilă cu ajutorul unui planificator financiar. De ce este nevoie de un specialist? Deoarece acesta te va ajuta să îți faci un plan. Da, în lumea afacerilor, așa funcționează succesul – cu planuri bine puse la punct, cu strategii întocmite în urma unor analize laborioase, cu obiective clar stabilite. Altfel se merge „la noroc”, reușitele sunt efemere, iar dezvoltarea afacerii se lasă așteptată. Și nu, niciun antreprenor nu se naște gata pregătit, gata învățat, gata experimentat. Așadar, are nevoie de specialiști în diverse domenii pentru a-și obține succesul afacerii, siguranța financiară și stabilitatea pe piață.
Ce sunt cheltuielile într-o afacere?
Cheltuielile reprezintă costul operațiunilor pe care o companie le suportă pentru a genera venituri. După cum spune o zicală populară, „costă bani să câștigi bani”. Cheltuielile obișnuite includ plățile către furnizori, salariile angajaților, contractele de leasing, amortizarea echipamentelor, onorarea serviciilor primite etc.
Trebuie să mai știi că există trei tipuri majore de cheltuieli pe care le plătim cu toții: fixe, variabile și periodice. Și toate trebuie urmărite cu atenție. Dacă nu știi unde se duc banii tăi, nu vei putea recunoaște acele cheltuieli inutile pe care le poți schimba cu ușurință pentru ca banii să funcționeze pentru tine. Urmărirea cheltuielilor te poate ajuta, de asemenea, să identifici anumite probleme în modalitatea în care îți gestionezi banii.
Reducerea cheltuielilor presupune așadar mai multe etape și se începe cu o analiză care stabilește situația financiară prezentă a companiei apoi, în funcție de unde îți dorești să duci afacerea în viitorul apropiat, se construiește planul propriu-zis.
Cu ajutorul meu îți poți reduce cheltuielile companiei și te poți bucura de un profit mai mare. Dacă te simți pregătit să îți duci afacerea la următorul nivel, te invit la o discuție absolut gratuită pentru a te convinge că succesul financiar este perfect tangibil și pentru tine.