comunicare

Secretele comunicării antreprenoriale

În primul rând, comunicarea este o modalitate de interacțiune între oameni. Antreprenorii încearcă în mod constant să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, deoarece acest fapt îi va ajuta să-și împărtășească ideile, să și le prezinte clar și să lucreze într-un mod mult mai bun cu personalul, membrii echipei, clienții și colegii lor.

Care sunt diferitele tipuri de comunicare folosite în antreprenoriat?

Comunicarea antreprenorială include patru forme principale: comunicarea ascendentă, comunicarea descendentă, comunicarea laterală și comunicarea externă. Tipurile de comunicare ascendentă, descendentă și laterală se referă la comunicarea internă de afaceri sau la informațiile schimbate în cadrul unei organizații. Aceasta este diferită de comunicarea externă de afaceri, care se referă la interacțiunile care au loc între organizație și alte părți din exterior.

În funcție de aceste tipuri de comunicare există câteva „secrete” pe care le putem folosi cu succes dacă ne dorim o comunicare antreprenorială eficientă.

În ceea ce privește comunicarea internă, antreprenorul ar trebui să:

– promoveze și să modeleze comunicarea deschisă, solicitând feedback și verificând cu regularitate personalul, în funcție de scara ierarhică descendentă;

– exerseze ascultarea activă, în special când are o discuție față în față;

– să demonstreze empatie și înțelegere atunci când primește feedback, indiferent de natura feedback-ului;

– utilizeze mai multe canale de comunicare;

– promoveze conștient o cultură a companiei bazată pe deschidere, incluziune, onestitate și creștere;

– să pună accent pe obiectivele echipei sau ale organizației;

– încurajeze comunicarea dedicată conversațiilor care nu sunt legate de muncă pentru a stimula coeziunea și moralul echipei (pauze de cafea, reuniuni distractive, team-building-uri etc.);

– stimuleze colaborarea și munca în echipă prin sarcinile pe care le dă;

– valorifice atât comunicarea față în față cât și cea electronică, în funcție de timpul său și disponibilitatea proprie, dar ținând cont și de programul și disponibilitatea celor cu care se dorește comunicarea în cauză.

Comunicarea internă deschisă și accesibilă ajută la promovarea unei culturi pozitive în cadrul companiei. Mai departe, o cultură pozitivă are impact asupra oamenilor care lucrează în cadrul organizației. Este știut că starea de bine a angajaților duce către succesul companiei.

Pe de altă parte, comunicarea externă este diferită și presupune alte „trucuri” pentru a deveni una eficientă și de impact. Și acest tip de comunicare poate fi face to face sau electronic.

În ambele situații, comunicarea externă trebuie să:

– clădească o reputație pozitivă pentru organizație;

– promoveze relații benefice cu clienții sau potențialii clienți;

– contribuie cu succes la promovarea dezvoltării companiei.

Comunicarea externă este importantă pentru câștiga clienți prin imaginea, reputația, informația transmise.

Pentru a obține maximul de eficiență, antreprenorul trebuie să:

– adapteze eticheta de comunicare (tone of voice-ul, nivelul de formalitate, limbajul) la ceea ce se potrivește cel mai bine publicului la momentul respectiv;

– se asigure că mesajele sunt clare, bine gândite, elaborate și cu intenție;

– urmărească realizarea de conexiuni personale cu clienții;

– să ofere valoare în interacțiunea sa cu publicul prin comunicare.

În mod cert, angajarea într-o comunicare eficientă de afaceri ajută la succesul și creșterea unei organizații. RK EVOLUTION este de părere că evoluția se traduce în principal prin comunicare de aceea pune la dispoziția antreprenorilor o gamă variată de servicii profesionale pentru comunicare, marketing sau management, astfel încât aceștia să își poată externaliza departamentele și să obțină rezultatele dorite.

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart