Călătoria spre succes în afaceri

Călătoria spre succes în afaceri – De la plan la călătoria spre succes în afaceri și în viață (II)

De la plan la călătoria spre succes în afaceri și în viață – o miniserie gratuită, formată din 3 acte, care ajută mindset-ul și conștiința de sine în acțiunile proprii. Poate fi un drum plin de obstacole, dar această serie te motivează să-l parcurgi. Un pas curajos spre autocunoaștere și împlinirea sinelui.

Actul II

Din partea I putem concluziona că e bine să planificăm lucruri, dar se necesită și curajul de a risca să acționăm pentru rezultate ce pot fi măsurabile.

În continuare îți explic de ce adevărata călătorie n-are legătură cu vacanțe de lux.

Spuneam că eram recunoscător că am reușit să călătoresc prin câteva țări.

Deoarece atunci mi-am dat seama că acestea erau de fapt niște realizări, ținând seama de faptul că am cunoscut oameni care își doresc de foarte mult timp să viziteze măcar o țară.

Eram un norocos? Nici pe-aproape! Alții au călătorit mult mai mult. Eu în multe dintre situații am îndrăznit să risc. Și nu regret. Însă adevărata călătorie nu a fost vreodată spre obiective turistice. Adevărata călătorie a fost și este spre interiorul meu. Am început să descopăr un univers al dracului de frumos!

La începutul lui 2021 am decis să ofer exclusivitate acestei călătorii și este singurul obiectiv pe care mi l-am stabilit fără să mai notez ceva planificări…

Restul l-am lăsat în voia oportunităților / riscurilor. Întrebarea frecventă pe care o am este: Va duce această acțiune la o mai bună cunoaștere a mea?

Dacă răspunsul este „Da”, încep să acționez. După câteva astfel de acțiuni, toate având o sumedenie de riscuri pentru care de obicei oamenii opun rezistență sau încearcă să te descurajeze, am recuperat timp.

Călătoria spre succes în afaceri începe cu călătoria spre interiorul nostru

Mai exact am înființat compania. Până atunci mi se părea că ar fi o decizie luată impulsiv, prea devreme și că mai trebuie să mă documentez despre birocrație, să-mi fac relații potrivite, niște conexiuni…

Dar asta ar fi însemnat să amân și să muncesc în folosul altora până la epuizare. „Șefi” am concediat destui, iar job-ul ideal nu există… decât dacă mi-l fac singur.

La mai puțin de la împlinirea unui an de când am înființat această societate, mi-am dat seama că eram mult mai bine pregătit pentru asta decât credeam.

Dacă în trecut lucram pentru alții care îmi impuneau limite considerându-mă inferior datorită statutului profesional, eu, datorită spiritului antreprenorial, simțeam mereu că toată lumea mi-e egală. Iar când mă retrăgeam… mi se cam simțea lipsa.

În concluzie, singurul preț pentru fericire, pentru libertate, pentru sănătate îți va fi propria ta condiție.

Totuși, călătoria spre mine m-a ajutat să ajut…

În managementul marketing-ului și al comunicării, unele decizii par mult mai dificil de luat.

Implementările greșite pot duce la consecințe dezastruoase. Pierderi masive de bani sau generarea de critici dure din partea consumatorilor.

O bună parte dintre clienții agenției mele a cântărit foarte mult aceste riscuri.

Au amânat deciziile până în momentul în care au apelat la mine, la serviciile de consultanță în domeniu.

Acționează!

Perspectiva prin care am abordat majoritatea situațiilor a fost și este aceeași: Acționează! Fiindcă există și oportunități, nu doar riscuri! Iar în cazul nostru, tot ceea ce vrem să facem este determinat de oportunități.

Pare provocator, dar chiar și situațiile dificile ajută la o mai bună cunoaștere a potențialului tău, al afacerii tale.

Nu sugerez să rămâi în minte cu principiul „nu riști, nu câștigi”. Ci să acționezi pentru diminuarea sau eliminarea riscurilor, lăsând loc de oportunități. Lăsând loc de succesul la care te raportezi.

În partea a III-a îți voi prezenta câteva situații prin care oamenii tind să îmbrățișeze eșecul de teama necunoscutului succes.

Invită-ți și prietenii în călătorie, distribuindu-le această pagină. Felicitări! Ești La un pas de succes! Apasă butonul și mergi mai departe!

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart
Scroll to Top