Succesul în afaceri și în viață

Succesul în afaceri și în viață – De la plan la călătoria spre succes în afaceri și în viață (III)

De la plan la călătoria spre succesul în afaceri și în viață – o miniserie gratuită, formată din 3 acte, care ajută mindset-ul și conștiința de sine în acțiunile proprii. Poate fi un drum plin de obstacole, dar această serie te motivează să-l parcurgi. Un pas curajos spre autocunoaștere și împlinirea sinelui.

Actul III

În partea I și II ți-am vorbit despre cum oamenii își fac planuri pe care le abandonează. Respectiv despre cum își doresc să-și găsească împlinirea sufletească, să călătorească, dar le este teamă.

Le e teamă de riscul de a nu rămâne fără un loc de muncă, le e teamă de a investi în propria lor afacere, le e teamă să se bucure de pasiunile lor pentru că ele nu generează siguranță financiară sau le poate fi teamă să aibă un copil.

Sigur, sunt doar niște exemple. Dar, cu alte cuvinte, le e teamă să trăiască, să-și fie prezenți în viața lor, să aibă succes.

Suntem puternici datorită capacității noastre de adaptare.

Din nefericire, obișnuim să ne refugiem în zone de confort într-un mod exagerat, zone care vor consolida eșecuri la care ne adaptăm. Ceea ce înseamnă eșec sau succes, consider că fiecare va trebui să le definească.

Adaptarea la succes

Dar ne putem adapta și la succes. Și te încurajez să stabilești ce înseamnă succesul pentru tine și să începi să te adaptezi treptat.

Atât în viața personală, cât și în cea profesională am întâlnit oameni cu variate probleme sau dificultăți care, în calitate de factori externi, îmi influențau succesul.

Răspundeam cu bunătate și empatie, crezând că e o soluție pentru a se aprecia pe ei, respectiv relația noastră. Le respectam libertățile, limitele și alegeam să văd părțile bune din ei.

Același lucru îl fac și acum. Însă am ales să mă pun pe mine pe primul loc. Să mă respect în primul rând pe mine, abia apoi pe alții. Pentru că unii, pur și simplu, în inocența lor sunt nocivi.

Iar această toxicitate nu-ți conferă energiile pozitive și potrivite pentru a deveni pe zi ce trece o variantă mai bună decât ești.

Să te poți dezvolta, să evoluezi, să îmbunătățești stilul tău de viață.

Succesul în afaceri și în viață este influențat de tine

Oameni pe care-i cunoșteam încă din copilărie și au ajuns să se plafoneze prin fabrici care-i tratează ca pe niște „sclavi”, mărturiseau adesea refugiindu-se în alcool.

Sau alții, pentru care jocurile de noroc, cluburile, drogurile, reprezentau modalități de distracție / detașare de probleme.

Sunt situații destul de populare, sunt convins că ai cunoscut și tu câțiva astfel de oameni. Am putea spune că sunt vinovați pentru soarta pe care și-au creat-o. Însă eu, dacă aș vrea să arăt cu degetul, aș arăta îndeosebi spre sistemul care permite astfel de situații.

Lumea aceea plină de eșec există, fie că o vedem sau nu. Eu am ales în schimb să văd frumusețile unei lumi plină de succese. M-am îndepărtat de multe persoane, chiar dacă asta a însemnat temporar singurătate.

Unii nici n-au sesizat asta, alții și-aminteau că exist doar dacă aveau nevoie să împrumute bani, unele – un soi de feministe casnice – poate mă bârfeau, pe când altele mă căutau pentru împăcare.

Poate unora li se pare greu să-și facă noi prieteni, noi relații, dar păstrându-i alături pe cei nocivi nu va reprezenta o soluție.

În singurătatea noastră nu putem schimba lumea, însă ne putem schimba noi.

Succesul în afaceri și în viață e mai aproape decât crezi!

Am început să descopăr oameni echilibrați. Oameni interesanți. Femei cu adevărat puternice care nu arată spre bărbați pentru neputințe. Am descoperit o lume în care există empatie, există proactivitate, există productivitate, există soluții, nu doar probleme.

Alegând să te înconjori de oameni și lucruri orientate spre succes, șansele ca drumul pe care înaintezi să fie unul care te duce într-o călătorie spre succes sunt mult mai mari.

Și consider că este valabil și în business.

Dacă alegi să lucrezi cu oameni orientați spre dezvoltare și evoluția business-ului, fie ei parteneri, colaboratori, angajați etc. cu siguranță vei avea succes. Pentru că acest tip de oameni înțeleg că nu e vorba doar despre profit. Ci despre un mediu înconjurător durabil în timp, despre o societate cu potențial de creștere, succesul fiind pe termen lung.

Sunt Roberto Kuzmanovic, antreprenorul unui business orientat spre evoluția afacerilor prin intermediul managementului, comunicării și marketingului. Îți mulțumesc că ai ales să călătorești cu mine în această aventură a autocunoașterii! Ești o persoană extraordinară!

Bonus: Din dorința de a te motiva prin această miniserie să acționezi pentru visurile tale – am o surpriză plăcută! Partea aplicativă care constă într-un formular opțional, unde poți să-mi lași gândurile tale. Poți să-mi vorbești despre tine, despre problemele tale în business, despre viață, despre cum te-a inspirat această miniserie sau despre ce vrei tu. Iar eu voi evalua situația și îți voi răspunde în mod specific.

Informațiile pe care le trimiți vor fi confidențiale și folosite doar cât să primești un răspuns din partea mea. Răspunsul îl poți considera unul amical, un feedback bazat pe păreri, sfaturi etc., fără a sugera vreo expertiză.

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart
Scroll to Top