Cioburi de rai și alte lumi

Cioburi de rai și alte lumi

Despre stimabilul scriitor Puiu Moț, n-ar trebui să existe nicio reținere în a declara că dânsul împărtășește un loc din propria sa minte, nesupus presiunii timpului, distanței sau altei dimensiuni, aspecte ce pot fi măsurate mai mult sau mai puțin precis.

Acestea reușesc chiar a fi interpretate ca un soi de instrumente ale lorzilor iadurilor mereu puși pe glume, dăruite nouă ca pe o înșelătoare ofrandă, având menirea de a-i demonstra omului neînsemnătatea dată de vremelnicia traiului lumesc, de pe urma căruia rămâne, paradoxal, incomensurabilul, imposibilul, inexplicabilul.

Așadar, iadul, cu iminența sa neiertătoare, se preschimbă-ntr-o chestiune de prisos în a-ți bate capul pricepându-l, girându-l sau nu, în vreo formă sau chip, diminuându-i aroganta și îngâmfata impunere ce i se acordă printr-o dezicere venită de la înălțimea sinelui superior.

Și ajungem acolo unde dragostea, în toate înfățișările sale, este absolutul celui ce-și dibuie întinderea zborului: „Eu de iad nu am frică… că în iad merg aproape zilnic (…). Dar ce mă fac cu raiul? Acolo s-ar putea să nu îmi găsesc locul. Ce trebuință ar putea avea de mine?”

Poate că orice popas, oriunde s-ar ivi, ar fi mai puțin important decât călătoria în sine sau poate că destinația finală este spre a-ți regăsi lumina interioară care să te facă să te simți smerit, atins de divinitate. Dar un lucru este cert: viața, dumnezeirea, libovul, speranța, destinul, bunătatea, lumina, gingășenia, simplitatea – toate sunt prezentate cu sinceritate ca strălucitoare cioburi de rai și toate se găsesc în același loc, așteptând cuminți să vă copleșească! ➔ Cioburi de rai – Puiu Moț

O cronică literară a cărții Cioburi de rai – Puiu Moț, publicată în decembrie 2022. O carte potrivită pentru orice tip de cititor!

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart