tehnician de unghii profesionist

Cum trebuie să fie un tehnician de unghii profesionist?

Cum devii un tehnician de unghii profesionist? – aceasta este întrebarea pe care o aud tot mai des de la fetele care își doresc o carieră în domeniul unghiilor tehnice. Iar astăzi m-am hotărât să vă vorbesc despre acest aspect, mai precis despre acel „profesionist” – ce înseamnă, ce implică și cum se atinge.

Mă bucur să constat că tot mai multe persoane își doresc performanță profesională și primul aspect pe care doresc să îl subliniez, legat de această temă și de acest domeniu de activitate, este acela că folosirea produselor profesionale (pe care o recomand și o încurajez) nu transformă un om în profesionist. Calitatea muncii fiecăruia este o sumă de factori inseparabili, iar la final evaluatorul suprem este clientul – fiecare client în parte.

Nu este ușor să devii profesionist, dar dacă ai motivația necesară și suficientă perseverență, este un obiectiv cât se poate de tangibil.

Cum trebuie să fie un tehnician de unghii profesionist?

Un tehnician de unghii profesionist trebuie să fie de neînlocuit pentru fiecare dintre clientele care îi trec pragul. De aceea este nevoie de o dezvoltare constantă, asemenea domeniului în care se activează.

Dacă ne gândim puțin, în urmă cu vreo trei milenii, în Imperiul Babilonian, unghiile erau pictate cu henna, iar în secolul trecut, oja era de o calitate îndoielnică, rezistența ei era sub orice accepțiune și mai și ataca unghiile.

Astăzi avem unghii tehnice, cu gel, care rezistă cu succes până la 4 săptămâni, o mulțime de instrumente utile și metode de lucru diverse.

Trebuie să ții pasul!

Presupun că este evident faptul că acest domeniu se află în „mișcare”, într-un proces de evoluție în concordanță cu timpul actual.

Iar asta înseamnă că și tehnicianul de unghii trebuie să țină pasul.

Din experiența proprie, îți spun că nu este suficient să fii la curent cu tendințele în materie de pictură pe unghii, ci, de asemenea, trebuie să ai cele mai bune instrumente și să le folosești adecvat, să folosești produse de calitate, să îi oferi fiecărei persoane care apelează la tine cele mai bune servicii, să știi să fii un om plăcut, să demarezi și să menții o conversație agreabilă, să te promovezi într-o manieră decentă, să fii o persoană orientată către sănătatea clientelor tale, să reușești de fiecare dată să te adaptezi diferitelor tipuri de probleme, de cerințe, de dorințe… și lista poate continua pe pagini întregi.

Ideea e că pedichiura nu se rezumă la picioare sau la unghiile de la picioare.

Un tehnician de unghii profesionist va reuși să combine cu abilitate mai multe domenii în același timp pentru a oferi clienților săi o experiență extraordinară care să genereze mulțumire și fidelitate din partea lor.

Cum devii un tehnician de unghii profesionist?

De la bun început îți spun că trebuie să ai deschidere atât spre partea tehnică, cât și spre latura creativă. Acest domeniu reprezintă un mix între cele două și nu le poți separa dacă îți dorești să ai într-adevăr succes.

Eu zic că asta este partea cea mai frumoasă a acestui domeniu: nu îți va permite vreodată să te plictisești pentru că vei ține permanent lângă tine muza inspirației.

În continuare ai nevoie de dispunere către învățare, practică și timp alocat.

Un profesionist trebuie să fie foarte bun în domeniul în care activează și nu poți ajunge foarte bun dacă nu investești în tine, în dezvoltarea ta, dacă nu aloci timp, dacă nu mergi în ritm cu evoluția.

Perfecționarea continuă este secretul care stă la baza succesului în orice profesie.

Și vestea bună e că ai ocazia să îți dezvolți cunoștințele constant prin intermediul cursurilor, schimbului de experiență, cărților în domeniu (mai rare, dar de mare ajutor), tehnologiei etc.

Posibilități de perfecționare sunt multiple – depinde doar de tine să alegi această cale.

Așa cum îți spuneam mai sus, îngrijirea unghiilor a evoluat amețitor și sunt absolut sigură că interesul pentru acest sector de beauty va crește încă și mai mult în viitor. Așadar nu ți se permite să „stai pe loc”.

Nu uita că:

Trebuie să iubești ceea ce faci, să îți dorești să fii profesionist, să simți cum aprecierile pozitive ale clientelor tale reprezintă o carte de vizită și cum mulțumirea lor este și satisfacția ta.

Trebuie să vrei să oferi calitate și să concurezi permanent cu tine pentru a te ridica întotdeauna la standarde înalte.

Trebuie să dai dovadă de consecvență în practică, să înveți de la cei mai buni, să câștigi încrederea clientelor tale și să obții recunoaștere în domeniu.

Trebuie să ții minte faptul că a fi profesionist implică o pregătire corespunzătoare, iar pregătirea aceasta trebuie să fie una de actualitate.

Oferă-ți șansa de a deveni un tehnician de unghii profesionist prin intermediul unor cursuri.

De ce un curs? Pentru că dezvoltarea presupune educație constantă. Este vorba despre educația permanentă care ne asigură menținerea la nivelul vremurilor în care trăim.

Ce îți oferă cursurile online?

O experiență mai mult decât utilă pentru cariera ta, trucuri, sfaturi și aspecte pe care eu le-am dobândit în peste zece ani de activitate.

Fie că ești la început de drum în acest domeniu, fie că îți dorești să devii un tehnician de unghii profesionist, investește cu drag și cu siguranța că vei învăța ceea ce ai nevoie pentru a evolua pe acest sector de activitate.

Te invit să spargi monotonia, să optezi pentru nou, să începi să devii cea mai bună variantă a ta și cred cu tărie că acele cursuri te vor ajuta să devii mai inspirată, mai motivată, mai apreciată.

Dacă ești decisă să te îndrepți în direcția succesului și să te transformi într-un tehnician de unghii profesionist, nu mai pierde timpul.

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart
Scroll to Top