Bogat într-un oraș mic vs. Bogat într-o metropolă

Bogat într-un oraș mic vs. Bogat într-o metropolă

Bogat într-un oraș mic ori în mediul rural sau bogat într-un oraș mare, într-o metropolă, în capitală sau chiar și în afara țării? Cum e mai bine? E un arhetip care apare adesea în rândul tinerilor preocupați, mai devreme sau mai târziu, de situația financiară.

Unii se gândesc încă de pe băncile școlii că ar fi mai bine să plece în străinătate, alții sunt îndemnați chiar de către părinți, de alte rude, de prieteni să plece de la „țară” sau din orașul natal.

Bogat într-un oraș mare să fie soluția?

Un oraș ceva mai mare, prin apropiere, poate în capitală ar fi direcția recomandată pentru a putea să se descurce în viață și să își găsească fericirea, nefiind mare lucru de făcut în locul de baștină.

Și sunt arătate nenumărate exemple de persoane care au reușind “plecând”, unele dintre ele recunoscând acest lucru în mod public.

Pornind de la această premisă, mi-am propus să-mi exprim punctul de vedere asupra acestui aspect, orientându-mă strict pe avantajele și dezavantajele ambelor variante, fără a-mi dori a influența în vreun fel decizia cuiva.

Exemple de oameni bogați ajunși la București…

Există orașe mici, din care au plecat diverși oameni ce s-au transformat din persoane în personalități ale zilelor noastre și și-au stabilit domiciliul în București.

De exemplu vedete ale industriei muzicale. Crezi că plecând s-au îmbogățit? Asta ar însemna ca atunci când se întorc “acasă”, pentru a susține concerte, ei să cânte gratuit, nu-i așa?

Desigur, dacă nu vorbim de anumite cauze nobile, nici nu putem crede așa ceva.

Ei bine, observăm de la astfel de persoane că prețurile / tarifele / plățile nu au foarte mult de-a face cu locul, ci mai cu seamă cu “clientul” și cu situația sa financiară.

Sărac sau bogat într-un oraș mic?

Acest exemplu ne răspunde parțial la întrebarea: tânărul situat într-un oraș mic este un tânăr fără viitor?

Evident că nu. Dacă va schimba locul se va îmbogăți? Evident, tot nu!

Ceea ce se vrea a fi schimbată nu este locația, ci clasa socio-economică.

Proprietarul unui restaurant dintr-un oraș mic e posibil să aibă mai mulți bani (datorită faptului că afacerea lui nu are o concurență puternică, poate este ajutată și de turism) comparativ cu proprietarul unui restaurant dintr-un oraș ceva mai mare (unde costurile pentru ca o afacere de acest tip să se facă remarcată sunt mai mari, localnicii mai pretențioși, înțelegând că au de ales și așa mai departe).

Cum trebuie abordată problema

Astfel că, înainte de a se pune problema orașului, cred că e mult mai înțelept să înțelegem că un câștig este rezultatul acțiunilor omului și abia în plan secund se poate dezbate dilema influențării cifrelor de către factori externi.

Oportunități sunt peste tot și depinde de fiecare în parte dacă acționează în consecință sau nu.

O oportunitate poate fi observată astfel: cu cât un oraș este mai “sărac”, cu atât putem deduce că are mai multe nevoi pe care încă nu se oferă prea mulți să le acopere. 

Identifică idei prin care poți livra soluții acelor nevoi și ele vor fi recompensate pe măsură.

Sigur, într-un oraș mai mare se pune problema dacă acele recompense nu sunt cumva și mai… generoase.

Poate că sunt și poate că e mai ușor să asiguri extinderea soluțiilor la nivel național, poate că e mai ușor să faci recunoscute prin promovare acele soluții, dar fiecare oportunitate vine la pachet și cu anumite necesități care apar la rândul lor.

Un soi de concluzie…

Ceea ce înseamnă probabil mai mult stres, mai multă muncă, în concluzie – dificultăți mai mari care nu se potrivesc oricui.

Unii preferă liniștea în pofida aglomerării. Alții au nevoie de un ritm mai alert și asta-i definește.

În încheiere, putem afirma că totul pornește de la pasiune, de la idei, de la oportunități și de la costurile pe care omul agreează să le achite, deoarece banii se fac cu bani și cu oameni. 

Secretul? Alege-ți prețul și oamenii potriviți!

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart