Scrii o carte

Cum începi să scrii o carte – Sfaturi de la editură

Cum începi să scrii o carte? Aceasta este întrebarea care își cere răspunsul în cele ce urmează. Și cum pentru autori este important să înceapă călătoria în lumea scrisului cu o stare de bine şi de siguranţă, editura vine în sprijinul tău cu câteva sfaturi.

Ştim cu toţii că începutul e mai dificil după care scrisul parcă ar începe să curgă de la sine. De cele mai multe ori ne lovim de multiple temeri. Dacă ideea mea nu e suficient de bună? Dacă voi fi sursă de amuzament pentru ceea ce scriu? Dacă oamenii nu vor dori să citească ceea ce scriu? Dacă nu voi reuşi să fiu publicat? Aceste temeri sunt până la un punct cât se poate de normale, ele trebuie însă depăşite atunci când chiar ne dorim să scriem o carte. Dacă te vei uita în jur vei realiza că mulţi autori au avut exact aceleaşi gânduri şi cu toate acestea au început să scrie, au finalizat volume întregi şi ulterior le-au publicat, foarte mulţi având un sentiment de împlinire, având parte de succes şi de aprecieri din partea cititorilor. 

Noi ştim că fiecare persoană capabilă să scrie o carte ar trebui să facă acest lucru din mai multe motive dintre care amintim împlinirea personală şi aportul adus pe plan cultural naţional. Scriitorii sunt valoroşi, iar munca lor este una de natură culturală şi educaţională. Aşadar, dacă ai o idee, dacă inspiraţia este lângă tine, nu ezita din a începe să scrii. 

Iată şi câteva tips-uri despre cum să începi să scrii o carte în zilele noastre!

1. Începe prin a-ţi pregăti mediul de „lucru”

Asta înseamnă să îţi creezi propriul spaţiu pentru scris, iar acesta trebuie să fie nu doar confortabil, ci şi inspiraţional pentru tine. Înconjoară-te de ceea ce ai nevoie atât pentru a scrie, cât şi pentru a te simţi bine. Anumite locaţii, obiecte, activităţi îţi pot stimula creativitatea. În spaţiul de scris asigură-ţi o stare de bine. 

2. Creează-ţi un program de scris

Transformă scrisul într-o rutină plăcută, tratează această activitate cu seriozitate şi cu plăcere… cam cum tratezi cafeaua de dimineaţă fără de care nu îţi începi ziua. Oricât ai fi de preocupat/ă, îţi vei face timp să savurezi cafeaua matinal – nu este o obligaţie, dar nici nu sari peste acest pas. La fel trebuie procedat şi în cazul programului de scris. 

3. Conturează-ţi cartea

Mai pe româneşte, creează-i un schelet cărţii pentru a avea o direcţie clară. Alcătuieşte un plan de idei, un cuprins, un rezumat al ideilor – depinde cum te simţi mai în elementul tău. Acesta te va ajuta să te documentezi mai bine atunci când este cazul şi să depăşeşti mult mai uşor un blocaj inspiraţional.

4. Documentează-te!

Uneori este nevoie să te documentezi. Poate vrei să plasezi acţiunea într-o anumită locaţie despre care nu ştii foarte multe amănunte, poate vrei să inserezi detalii istorice, să scrii despre o condiţie fizică din punct de vedere medical şi lista poate fi una foarte lungă. Notează-ţi aspectele pentru care ai nevoie de documentare extra şi apoi adună-ţi informaţiile necesare. 

5. Începe să scrii!

Ai ideea, ai spaţiul confortabil pentru tine, ai un plan al cărţii şi documentarea de care ai nevoie. Tot ce trebuie să mai faci este să începi să îţi scrii cartea. 

Dacă încă te mai întrebi cum începi să scrii o carte, aminteşte-ţi că aceasta este o călătorie care debutează cu prima pagină. Iar pentru a scrie această primă pagină e nevoie să iei decizia şi să acţionezi!

Suntem alături de tine în procesul de realizare a cărţii tale! Ideile tale pot prinde aripi cu o editare corespunzătoare. Contactează editura pentru a ne prezenta manuscrisul tău!

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart