Cum să te preocupi de întreținerea bărbii

Cum să te preocupi de întreținerea bărbii

Întreținerea bărbii presupune câteva etape esențiale pe care orice bărbat ar trebui să le parcurgă și folosirea unor produse de calitate superioară care să asigure o îngrijire optimă a pielii.

Modalitatea în care îți întreții barba determină felul în care ea arată și, implicit, look-ul pe care ți-l dorești.
Așadar, dacă optezi pentru barbă, trebuie să știi să o îngrijești corespunzător și în același timp să îți păstrezi pielea hidratată și sănătoasă folosind produse corespunzătoare.

O barbă curată este primul pas în întreținerea ei.

Spălarea bărbii se face cu mișcări ușoare și folosind un produs de curățare special pentru barbă, care nu usucă pielea în exces și nici nu declanșează îngrășarea ei.

Produsele pentru curățare corporală sunt de obicei unele mai puternice, la fel și șamponul utilizat pentru podoaba capilară. Acestea nu doar că afectează tenul, dar îi dăunează și bărbii, aceasta devenind cu timpul dificil de aranjat. După fiecare spălare a bărbii, folosește un balsam de barbă cu proprietăți hidratante și emoliente. Balsamul va reduce senzația de mâncărime datorată creșterii firelor de păr și va face barba ușor de aranjat.

Uleiul de barbă e aliatul no. 1 în întreținerea bărbii.

Folosind un ulei de barbă de înaltă calitate, puteți obține cu siguranță o rată de creștere mai rapidă a părului, o barbă mai groasă, un păr facial hidratat, strălucitor și, în general, un aspect îngrijit.
Uleiul de barbă este benefic și pentru piele, menținându-i nivelul optim de hidratare, evitând iritațiile acesteia sau pruritul.

Acesta poate fi aplicat zilnic pentru un look atractiv, acordându-se atenție la cantitatea folosită – prea mult va crea senzația de barbă uleioasă, iar prea puțin aspectul de barbă uscată.

Perierea pentru întreținerea bărbii – un must do zilnic

Da, barba trebuie periată cu ajutorul unei perii sau al unui pieptene (depinde de lungimea ei) o dată pe zi. Acesta este un aspect necesar al întreținerii.

Perierea se face după aplicarea balsamului, a uleiului sau a untului de barbă pentru ca părul facial să fie moale, ușor de pieptănat, fără necesitatea de a se trage de el.

Perierea zilnică a bărbii ajută la distribuirea uniformă a produsului folosit pe toată lungimea firelor de păr, îndepărtează mătreața inestetică acolo unde e cazul, corectează creșterea firelor de păr în exterior, îndreptându-le în jos.

Tunderea ocazională este esențială pentru a-ți menține barba uniformă și sănătoasă.

Știm cu toții că barba crește și nu, nu crește uniform. Așadar este nevoie ca, ocazional, întreținerea bărbii să presupună și tunderea ei. Astfel i se păstrează forma și look-ul se menține impecabil.

Pentru o tundere a bărbii profesionistă este indicat să vizitezi un barbershop, unde barba ta va primi atenția necesară și unde vei avea rezultatele dorite.

Bărbierul va ști cum să îți contureze forma dorită a bărbii, ținând cont de obraji și de linia gâtului.
Întreținerea bărbii nu presupune mult timp și nici nu este o acțiune complicată. Cu toate acestea necesită, ca orice altă parte a corpului, atenția necesară și produsele corespunzătoare.

Barba este o parte a imaginii tale și, dacă îți dorești un look îngrijit în fiecare zi, e nevoie și de întreținerea lui.

Sunt sfaturi de început, dar îți garantăm că barba ta va arăta așa cum îți dorești, dacă îți aloci timp la dispoziție pentru ca tu să ai o înfățișare impecabilă.

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart
Scroll to Top