pedichiură complexă

Diferența dintre pedichiură complexă și pedichiură estetică

Descoperă diferențele dintre pedichiură complexă și pedichiură estetică, află care este rolul lor și află câteva ponturi interesante!

„Mi-am făcut pedichiura”, ia spune de câte ori ai auzit asta? Sau de câte ori tu însăți ai zis-o. Dar ceea ce pare un fapt simplu, un eveniment banal, de rutină, în viața oricăreia dintre noi, capătă dacă aprofundăm un picuț, alte dimensiuni. Pentru că una e să știi a face ceva după ureche, și alta e să te informezi de la o sursă autorizată și competentă, pe baza unei metode. Deoarece nu numai tăiatul unghiilor și datul lor cu ojă înseamnă pedichiură, lucrurile fiind mult mai cuprinzătoare. Iar faptul cu unele dintre noi au lucrat îndeaproape cu persoane care au făcut o carieră din asta, vine în sprijinul acestei afirmații.

Carieră? Da, carieră!

Pedichiură complexă sau pedichiură estetică. Iată care e diferența!

Avem de-a face, și vei înțelege imediat ce vei citi, cu niște proceduri care nu se pot executa fără o pregătire temeinică, fără studiu sau fără exercițiul practic cerut de orice ocupație ce necesită anumite abilități. Dar să presupunem că tu le ai și că vrei să devii specialistă. Și nu văd de ce n-ai face-o.

Ce trebuie să știi despre pedichiura complexă?

În primul rând că nu este o vorbă în vânt și că procedurile aferent nu pot fi executate de oricine, oricând și oriunde, ci doar de personal instruit anume și dedicat. Și tu o poți face, trebuie doar să vrei. Așadar, hai să vedem cam ce presupune:

1. Că trebuie să lucrezi aplicat, pe fiecare clientă în parte, pe baza unei fișe. Ca la doctor.

2. Că trebuie să înveți câte ceva despre anatomia piciorului, și, îndeosebi a unghiei. Știind ce boli o pot afecta, cu ce anomalii vă puteți întâlni lucrând, care e structura unghiei și compoziția ei.

3. Cum trebuie gestionat fluxul clientelor cu probleme medicale.

4. Că e necesar să cunoști în amănunt protocolul de sterilizare și dezinfectare a instrumentarului și a pielii.

5. Care e procedura de curățare profundă a unghiilor afectate de diferite boli.

6. Care e tehnica aplicării copolinului în cazul unghiilor cu tendința de încarnare.

7. Care e procedeul corect al ajustării colțurilor în cazul unghiilor încarnate.

8. Cum se face curățarea profundă a unghiei bolnave și cum se face pregătirea corectă ei înainte de protezare.

9. Care sunt materialele din care se poate realiza o protezare, ținând cont de funcție de afecțiunea unghiei.

10. Cum să realizezi o protezare corectă.

11. Care sunt recomandările indicate după protezare și tratamentele.

E nevoie de studiu!

Așadar, fără a fi nici pe departe un curs de medicină, pentru acest tip de pedichiură e nevoie de informații și studiu.

Să trecem acum, după ce am însănătoșit unghia, la partea cea mai plăcută vouă, cea care ține de estetica pedichiurii. Și câte nu sunt de spus!

Nu numai unghiile de la mâini vorbesc despre femeia pe care o ai în față, ci și cele de la picioare, ajutându-te să-ți faci o imagine completă asupra persoanei, din punct de vedere al igienei, al simțului estetic. Și cum vara bate la ușă, nimic nu e mai de actualitate.

Frumos? Estetic?

Bineînțeles că noțiunea de frumos este una teribil de variabilă, deși în estetică dictonul cu „gusturile nu se discută” e, și el, unul relativ.

Pentru că ceea ce ție îți place, văzând la altcineva, s-ar putea să nu ți se potrivească. Pentru că vorbim de forma unghiilor, a degetelor, de proporții, de combinații cromatice. E un act artistic, până la urmă, și te invit să-l tratezi ca atare, informându-te de la profesioniștii domeniului.

Indiferent ce variantă de pedichiură alegi, că este clasică, europeană sau spa, e important ca factorul estetic, cel care te face, practic, să atragi privirile admirative. Deoarece cromatica aleasă trebuie să fie una în armonie deplină cu culoarea pielii tale, iar accentele care fac diferența (aplicații diverse) să nu creeze stridențe. Să fie corect dimensionate, cu alte cuvinte, și să fie din materiale prietenoase.

Pedichiura în care variantă vrei să o alegi?

Ai auzit, desigur, că pedichiura french este una din cele mai iubite de către doamne, iar sezonul cald o va aduce în prim plan, venind cu modele spectaculoase, pornind de la clasicul simplu, și mergând la cele cu aplicații prețioase, cu tot soiul de sclipiciuri și de folii, în uluitoare game de culori.

Vrei să fii în trend sau ți-ai propus ca tu însăți să devii o practicantă a acestei fermecătoare ocupații?

Ca într-o cunoscută reclamă care a făcut vechime, ești la un click distanță. Participă la cursuri în domeniu!

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart
Scroll to Top