Importanța coaching-ului

Totul despre importanța coaching-ului în zilele noastre

Descoperă modul în care coaching-ul te ajută să investești inteligent în dezvoltarea ta!

Importanța coaching-ului

Importanța coaching-ului

Coaching-ul este formare sau dezvoltare care ajută pe cineva să atingă un obiectiv. În zilele noastre, oamenii conștientizează din ce în ce mai acut importanța coaching-ului deoarece beneficiile oferite de ședințele de coaching pot îmbunătăți forța de muncă a unei companii, pot îmbunătăți moralul angajaților și pot ajuta la atingerea obiectivelor organizaționale, de asemenea pot ajuta oamenii să ducă o viață echilibrată în plan personal.

Un coach bun este pozitiv, entuziast, susținător, de încredere, concentrat, orientat spre obiective, informat, fin observator, respectuos, răbdător și un foarte bun comunicator. El știe că orice individ are întotdeauna răspunsul la propriile probleme, dar înțelege și că ar putea avea nevoie de ajutor pentru a găsi acest răspuns.

Conceptul de coaching pe înțelesul tuturor

Trebuie precizat de la început că, în cazul conceptului de coaching, accentul este pus pe îndeplinirea unor obiective foarte specifice într-o perioadă de timp stabilită. Coaching-ul este preocupat în principal de performanță și de dezvoltarea anumitor abilități. Mai pe înțelesul tuturor, coaching-ul este o abordare a dezvoltării metodelor de lucru și a interacțiunii cu alți oameni. Ajută oamenii să-și dezvolte capacitățile personale, abilitățile interpersonale și capabilitatea de a înțelege și de a empatiza cu ceilalți.

Pe scurt, coaching-ul este un proces care are ca scop îmbunătățirea deopotrivă personală și profesională și se concentrează pe „aici și acum” mai degrabă decât pe trecutul sau viitorul îndepărtat. Coaching înseamnă deblocarea potențialului unei persoane cu scopul de a-și maximiza propria performanță. Îi ajută pe oameni să învețe mai degrabă decât să-i învețe.

Rolul unui coach

Importanța coaching-ului

Pentru cine sunt programele de coaching?

Importanța coaching-ului

Dacă la început ședințele de coaching erau „rezervate” pentru manageri, directori de companii sau indivizi aflați în funcții executive, astăzi, atât coaching-ul cât și mentoratul sunt accesibile nu doar celor aflați în funcțiile de conducere, ci și angajaților sau persoanelor care au nevoie de un antrenor / mentor pentru a-și (re)descoperi pe plan mental, spiritual și fizic echilibrul.

Programele de coaching se dovedesc, în general, a fi populare în rândul angajaților, deoarece coaching-ul realizează un echilibru între îndeplinirea obiectivelor organizaționale și nevoile individuale de dezvoltare ale angajaților. Este o relație bidirecțională atât cu organizația, cât și cu angajatul, obținându-se beneficii semnificative.

Există, de asemenea, o tendință ca indivizii să-și asume o responsabilitate mai mare pentru dezvoltarea lor personală și profesională și chiar și cei care sunt angajați în organizații mari nu se mai bazează pe angajatori pentru a le oferi toate nevoile lor de dezvoltare a carierei. Așadar se constată o creștere a numărului de persoane care contractează un coach în mod privat. Unii caută o schimbare în carieră, dar mulți caută, de asemenea, să își maximizeze potențialul cu un angajator existent sau să atingă echilibrul dintre spiritual, mental și fizic.

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart
Scroll to Top