fii ceea ce vrei să atragi

Fii ceea ce vrei să atragi!

În multiple cărți de dezvoltare personală, nenumărate filmulețe sau training-uri, ni se spune că, pentru a obține ceva, pentru a atrage ceva ce ne dorim, este necesar „să fii ceea ce vrei să atragi”.

În teorie sună bine, dar în practică, adevărul este că „dă cu rest” atunci când e vorba de a ne convinge creierul să creadă că a primit deja ceea ce dorește și, în consecință, să se comporte ca atare.

Acea credință nestrămutată, în care un individ îi cere universului ceva și imediat după „știe cu certitudine că va primi”, nu prea se pot lăuda mulți că o dețin.

O vibrație înaltă, entuziasm, gânduri pozitive referitoare la ceea ce își dorește fiecare – acestea pot fi mult mai lejer aplicate în plan real.

Lucrurile stau însă diferit la capitolul armonizare cu ceea ce își dorește fiecare.

Înainte de toate…

Citeam recent una din cărțile lui Goddard în care se relatează povestea unei doamne care-și dorea un guler din blană, dar prețul acestuia depășea bugetul.

Doamna respectivă s-a armonizat cu dorința proprie imaginându-și că poartă frumosul guler în plimbarea ei. Rezultatul? În scurt timp a primit cadou un astfel de guler.

Exemplul oferit are menirea de a ne explica faptul că manifestarea se produce în momentul în care avem sentimentul că deja avem ceea ce ne dorim.

De ce se întâmplă asta? Pentru că în momentul în care avem obiectul dorinței noastre deja ne aflăm pe aceeași frecvență cu acel ceva dorit. Se schimbă atitudinea, comportamentul, vibrația, gândirea.

Ieșim din tiparul vechi și acționăm diferit. Iar acest diferit este cel care manifestă, cel care atrage.

Exemplu…

Să zicem că X s-a săturat de autobuz și își dorește o mașină. Din momentul în care are mașina, multe acțiuni se vor schimba – se va trezi mai târziu, va face cumpărături probabil mai des, va avea o garderobă diferită, va renunța la a mai căra umbrela în geantă și lista poate continua.

Toate acțiunile acestea pun individul pe aceeași frecvență cu dorința sa.

Acum, dacă ne ducem la exemplul cu doamna și gulerul, parcă în acest caz, nu prea poți să acționezi ca și când ai fi în posesia autoturismului și efectiv să te trezești mai târziu, să lași umbrela acasă când se anunță ploaie etc.

Pentru că, înainte de a manifesta mașina, există posibilitatea să manifești o ditamai întârzierea sau o pneumonie de-o frumusețe.  

Cum procedăm însă pentru a ne armoniza cu dorințele noastre în aceste cazuri?

În primul rând, simpla vizualizare sau frazele pozitive nu sunt suficiente. Sunt utile, dar nu suficiente. Să fim serioși, a te pune pe fotoliu și a aștepta să pice din cer ceea ce-ți dorești… deja ține de fantasy și nicidecum de manifestare.

Da, trebuie să faci ceva pentru a „capta atenția” universului și pentru a-l pune în mișcare. Paulo Coelho spunea că atunci „când îți dorești ceva cu adevărat, tot universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău”.

Ceea ce nu ni se mai spune este că și individul trebuie să se pună în mișcare pentru a declanșa forțele universului. Cum te pui în mișcare? Arătând nu doar că îți dorești, ci și că te pregătești pentru a avea.

Iar această pregătire înseamnă a acționa, a te îndrepta spre ceea ce-ți dorești pas cu pas și astfel a-i arăta întregului univers că vrei, că meriți și că acționezi pentru a obține.

Unei asemenea forțe i se va răspunde pozitiv și astfel vor apărea oportunitățile care să conducă individul la îndeplinirea dorinței sale.

Acțiune: fii ceea ce vrei să atragi!

Acționând în sensul îndeplinirii unei dorințe înseamnă a te armoniza cu ea și a declanșa „conspirația” universului.

De exemplu, dacă Z își dorește să obțină un job într-un anumit domeniu, se poate vizualiza având jobul dorit, poate repeta mantre 21 de zile, poate păstra o frecvență înaltă a propriilor vibrații, dar fără o armonizare cu această dorință, fără un minimum de acțiune prin care universul să „vadă” că este pregătit și dispus să aibă jobul… din păcate, nu se vor întâmpla minuni.

Manifestarea nu este un miracol, nu ține de magie, ci de voință, de determinare, de gândire, de perseverență, de capacitatea de armonizare a fiecăruia.

Așadar, Z va trebui să dea dovadă de proactivitate în procesul său de manifestare și să caute anunțurile pentru jobul în cauză, să urmărească aceste anunțuri, să opteze pentru studii dacă este cazul, să întrebe, să redacteze o scrisoare de intenție și așa mai departe.

Obstacole…

Bineînțeles că pot apărea și obstacole, nimeni nu garantează o reușită din prima încercare, dar, așa cum menționam anterior, perseverența are rolul ei și, mai mult decât atât, reprezintă o manieră de a-i spune universului „eu asta vreau și nu renunț”.

De cele mai multe ori, procesul de manifestare se năruie când mai e un ultim pas datorită renunțării, datorită demotivării.

Ei bine, când motivația pălește pe traseu poate ar fi bine să ne întrebăm dacă într-adevăr ne dorim ceea ce ne dorim sau putem înlocui dorința cu o alta la care avem „acces mai rapid”.

Când acest lucru se întâmplă nu este de mirare că legea atracției nu funcționează deoarece manifestăm doar ceea ce vrem atât rațional, cât și emoțional, fără a exista ideea de substituire.

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart
Scroll to Top