stilist - protezist unghii tehnice

De ce să-ți dorești o carieră de stilist – protezist de unghii tehnice

De ce să-ți dorești o carieră de Stilist – Protezist de unghii tehnice? Pentru că un stilist-protezist nu trebuie să fie doar un simplu om…

Dacă acum zece-cincisprezece ani ați fi auzit despre meseria asta, pesemne că ați fi zâmbit ironic. Deoarece căutările prin nomenclatoarele de profil nu v-ar fi adus nicio informație despre această ocupație revoluționară. Că doamnele își îngrijeau manichiura și până la apariția unghiilor false, e știut. Dar odată cu apariția acestui fenomen lucrurile s-au dezvoltat exploziv. Beneficiind și de reclama implicită și explicită a unor vedete care, sunt convins, că vă erau sau încă vă mai sunt, modele.

Și cum să nu vrei să fii asemenea lui Katy Perry, asemenea Rihannei, ori lui Jennifer Lopez? Ale căror apariții strălucitoare încântă și surprind? Eu nu cred că se poate concepe o festivitate de Oscar, de pildă, fără ca starurile prezente acolo să nu-și etaleze, alături de hainele de firmă, într-o armonie deloc întâmplătoare, și unghiile înfrumusețate datorită acestei tehnici.

Stilist – Protezist de unghii false – o carieră bine plătită?

Iar dacă nu știai, află acum: meseria de Stilist – Protezist de unghii false este una dintre cele mai căutate și bine plătite meserii din industria Beauty. Până una-alta, pare un bun motiv, nu?

Până mai ieri, oricare dintre femei păreau a fi specialiste în manichiură. Indiferent că o făceați pentru voi ori pentru vreo prietenă, ca hobby, lucrurile nefiind prea specializate, neavând nevoie de cine știe ce cunoștințe sau aparate. Numai că niște creiere luminate în ale ingineriei, împreună cu oamenii talentați, preocupați de frumos au transformat manichiura clasică, văzută sau știută de la mamele voastre, într-o adevărată artă. Fără a exagera câtuși de puțin. Pentru că uriașa paletă de posibilități a făcut ca unghiile să ocupe un loc de prim rang în fashion, dar și în viața de zi cu zi a femeilor obișnuite, ajutându-le să capete siguranță de sine, să-și poată exprima individualitatea și creativitatea, devenind ele însele. Și acesta ar fi un motiv, nu?

Unghiile false – o artă

Ca să nu vă mai spun că arta unghiilor false este un domeniu care nu și-a epuizat resursele, dezvoltându-se continuu. Fiind probabil cel care oferă cele mai bune perspectivă de reușită din domeniul industriei de înfrumusețare.

Chiar îți dorești și tu să începi o carieră ca stilist protezist unghii?

Atunci trebuie să afli cam de ce ai nevoie pentru a performa în domeniu:

  • În primul rând de un curs serios, demn de toată încrederea. Acesta venind din partea specialiștilor cu experiență, care și-au dovedit priceperea în saloane recunoscute.
  • Pentru că așa vei învăța să lucrezi pe mai multe tipuri de unghii.
  • Pentru că așa vei putea executa lucrări pentru cliente cu cerințe diverse, adaptându-te oricărei solicitări.
  • Pentru că așa vei ști mai totul despre arta unghiilor.

Care sunt calitățile pe care ar trebui să le ai?

Firește că abilitățile de comunicare sunt extrem de importante, ca în orice domeniu unde se relaționează cu omul. Dar aceste abilități se pot dezvolta odată cu practicarea meseriei. Ceea ce îți va aduce un plus, ajutându-te să-ți fidelizezi clientele, prin menținerea unei relații apropiate, calde, la baza căreia stă munca, dar și talentul de a te face plăcută.

Că tot am vorbit de talent, trebuie știut că arta unghiilor cere aptitudini artistice și imaginație. Ca într-un fericit joc de copii, câteodată. Iar dacă îți place să desenezi și să combini culorile în cele mai originale feluri, transformând banalul în frumos, atunci această meserie îți vine mănușă. Iar ca stilist-protezist nu ai nevoie de șevalet, de pensule sofisticate din păr de veveriță și de șasiuri cu pânze grunduite pentru a crea o operă de artă. Îți sunt suficiente niște unghii. Iar atunci când clientele tale vor vedea ce minuni ai făcut, se vor entuziasma teribil, bucurându-te de bucuria lor.

Ai nevoie și de răbdare, pentru că munca este una migăloasă, necesitând atenție și dragoste. Pentru că se lucrează pe suprafețe mici, iar eventualele imperfecțiuni pot fi foarte vizibile. Va trebui să-ți setezi capacitățile pe modulul perfect. Iar dacă vei exersa cu hărnicie și dăruire, sigur îți vei atinge obiectivul.

Dar vei avea nevoie și de o informare continuă. Deoarece domeniul este într-un progres uimitor. Și va fi necesar să asimilezi noile cuceriri apărute, în materie de proceduri, de modele, de materialele folosite, pentru a-ți satisface clientele, dornice mai mereu de un alt look.

Bun, dar cărora dintre voi li s-ar potrivi?

  • Celor care ar vrea să-și schimbe cariera cu una mai bine plătită.
  • Acelora care vor nu doar bani, ci și apreciere.
  • Celor ce vor să înceapă ceva, dar care să aducă și venituri într-un termen scurt.
  • Acelora care vor să-și suplimenteze veniturile în timpul liber.
  • Ori poate că ai un salon, unde lucrurile cam stau pe loc. Și vrei alte servicii sau produse, pentru a le urni.

Iată cât de multe motive sunt pentru a deveni stilist-protezist. Citește mai multe despre unghii tehnice.

Concluzionând dacă vrei să devii stilist – protezist unghii tehnice

Vei avea libertate, bani, satisfacția muncii desăvârșite. Participă la cursuri care te învață să devii stilist – protezist unghii tehnice și toate vor fi la un deget distanță.

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart
Scroll to Top