dezvoltarea intelectuală

Cum activăm dezvoltarea intelectuală

Omagiile mele! Se spune că omul cât trăiește învață! Și pe de-o parte e adevărat. Pe de altă parte, există momente în care stagnăm în a descoperi și memora lucruri noi, cu adevărat utile în viață. Permiteți-mi să vă prezint o problemă mai puțin conștientizată căreia îi veți putea înțelege aspectele, urmând ca mai apoi să putem remedia această situație. Datorită unei rutine prost instalate în viața fiecăruia, datorită solicitărilor și eforturilor la care creierul nostru este supus zilnic, dar și datorită unor evenimente nedorite care s-au petrecut, mintea noastră obosește și simte nevoia de repaus. Un repaus care, deși e binemeritat, e atât de confortabil și de plăcut încât îl transformăm în rutină. Fără nici un stres e… tentant! Doar că această rutină este problema principală a dezvoltării intelectului, a învățării și a îmbunătățirii modului de gândire.

Ei bine, aflați că puteți activa la capacitate maximă dezvoltarea intelectului!

Și aceasta se poate tot într-o manieră lipsită de griji și de stres! Este vorba de o tehnică ușoară prin care antrenăm mintea. O minte antrenată este o minte sănătoasă, iar o minte sănătoasă are capacitatea de a vă schimba viața în bine!

Aveți nevoie de următoarele: un stimul, exercițiu și dorință! Ah, da! Și de un pix și o agendă.

Notați-vă pe agendă lucrurile pe care considerați că v-ar plăcea să le învățați, ceea ce aveți nevoie să cunoașteți și gândiți-vă la câteva ore disponibile pe săptămână în care vă puteți preocupa de remedierea problemei. Acum, pentru că ați identificat ceea ce vreți, vă sfătuiesc să vă automatizați și să vă stabiliți dorința de a evolua, dorința de a elimina blocajul și comoditatea mentală chiar din satisfacția lucrurilor notate în agendă: imaginați-vă cum vă simțiți știind acele lucruri. Vizualizați asta și bucurați-vă!

Cum dăm startul pentru dezvoltarea intelectuală?

Însă ce facem cu imboldul? Cum dăm startul? Am o soluție și pentru asta! E foarte important să știți că începerea bruscă a învățării dintr-un anumit domeniu prezintă riscul de a nu reține nimic, de a uita repede sau chiar de a vă simți descurajați. Astfel impulsul trebuie să fie ceva mai… relaxant, mai plăcut, gândit pentru evoluție, obișnuind progresiv mintea cu stimulii intelectuali.

Recomandarea mea este să începeți cu o lectură care să pregătească mintea pentru ieșirea din zona de confort. În acest sens poeziile vă vor fi de un real ajutor. Se citesc ușor, dar vă îndeamnă la introspecții, analiză! Este exact ceea ce aveți nevoie: să gândiți, în general, fără a vă supune vreunui stres!

Cartea Cu tine capăt glas este recomandarea mea pentru a vă activa dezvoltarea intelectului. Mai mulți cititori ai acestei cărți mi-au spus că poeziile mele sunt un adevărat exercițiu intelectual! De aici a pornit și relevanța recomandării! E adevărat că poeziile mele au o complexitate aparte pentru care e nevoie de niscaiva eforturi în a descoperi sensurile ascunse. Îmi veți mulțumi! Am siguranța în mine.

În încheiere, nu spun mai mult decât a vă reaminti motto-ul prin care am inspirat mulți oameni să se ghideze în viață: investiți în dezvoltarea intelectului!

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart