Regele flașnetar - Mihail Soare

Complexitatea existenței față-n față cu oglinda

„Regele flașnetar este un roman căruia, dincolo de particularitățile sale distincte, i se păstrează amprenta inconfundabilă a autorului, semnătură capabilă să te acapareze în lumea lui, dar și să genereze o dependență față de alte referințe literare marca Mihail Soare.

Pesemne unii preferă să aibă parte de câte-o lectură ușor de parcurs, îndeosebi pentru relaxare, alții sunt într-o continuă căutare de „grei” ai literaturii pentru stimularea intelectului și, totodată, pentru dezvoltarea personală.

Îmi place să cred despre mine că fac parte din cea de-a doua categorie, iar provocarea este cu atât mai mare, cu cât știm că astfel de scriitori, în special contemporani, sunt o raritate întâlnită.

Despre „Regele flașnetar”, de Mihail Soare

Mihail Soare este un astfel de exemplu, deosebit, remarcându-și scrierile printr-o uluitoare terminologie, prin umor cu puternice amprente personale românești, dar și cu profunzimea unor descrieri detaliate care conturează tablouri ce pot fi confundate cu picturi celebre, precum „Terasa cafenelei, noaptea”. Sigur, ține de opinia fiecăruia, dar și de cât de bogată este imaginația cititorului, n-aș vrea să fiu interpretat drept „criticul flașnetar”, ci doar un umil cititor a o bună parte din biografia literară a dânsului. Și, credeți-mă, nu se aseamănă deloc cu cea a unui debutant.

Scrie de la texte cu iz jurnalistic, ori filosofic, eseuri, respectiv opinii și până la poezii cu sau fără rimă, proză scurtă și lungă; oferta sa literară este variată, iar mai nou, vine însoțită și de câte-o sticlă de vin, pregătită să v-ajute-n inițierea autenticului univers literar! La propriu! Aruncați o privire peste „Regele flașnetar”, MMXXIII, București! Negreșit, pentru o atmosferă completă, incomparabilă cu orice altă formă de divertisment, îmi permit să mai recomand și un vinil cu Chopin.

Regele flașnetar…

„Regele flașnetar” este un roman căruia, dincolo de particularitățile sale distincte (comparativ cu celelalte opere), i se păstrează amprenta inconfundabilă a autorului, nelimitându-se la structură, stil impresionant, inclusiv prezentarea grafică ș.a.m.d., semnătură care are capacitatea de a genera dependență față de sferele alcătuite în cărțile sale.

Opera debutează cu un personaj pe care ajungi repede să-l îndrăgești, nu doar pentru cum narează despre modul aparent dubios în care a fost format regatul de către un bătrân bănuit că merge la curve, ci și despre felul în care-și lasă niște comentarii pe marginea unor aspecte, relativ irelevante, dar care ajută la conturarea personalității. Apoi, ca la cursele cu cai, construcția romanului determină cititorul să răsfoiască, iar din cele trei sute și ceva de pagini, chiar are de unde să extragă niscaiva morale, lozinci sau chiar glume mai mult sau mai puțin subtile.

Vă invit, așadar să-l descoperiți pe scriitor, să înțelegeți cum dincolo de cer e un alt cer, să-i admirați iubirile (da, are mai multe), precum și multitudini de vieți, respectiv alte motive stilistice, nelipsindu-i nici abundența referințelor culturale sau religioase, aș zice, printr-o carte care abordează ca teme profunde importanța timpului, așa cum spune și autorul, acesta reprezentând fundamentul existenței noastre, al sensului pe care-l capătă viața, de asemenea aluzii, asemuiri despre o societate care deși năzuim că a evoluat în ultimele sute de ani, precum cea europeană, natura umană pare să-și păstreze o modelație ca de porțelan, frumoasă, dar fragilă.

În concluzie, aveți grijă cu vinul, deoarece veți fi supuși unei lecturi bogate în metafore, imagini poetice și simboluri care ne poziționează-n fața oglinzii, îndemnându-ne să ne-ntrebăm dacă nu cumva timpul și / sau societatea e / sunt aliat / ți sau dușman / i. Complexitatea existenței noastre a fost mereu un motiv pentru introspecție!

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Servicii de publicitate - Reclama ta aici
Shopping Cart
Scroll to Top